Cumlurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos ile Telefonda Görüştü (2) - Son Dakika
Güncel

Cumlurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos ile Telefonda Görüştü (2)

Cumlurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos ile Telefonda Görüştü (2)

Türkiye TARAFGINA GEÇTİ Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, paskalya bayramı nedeniyle Türk sınırı karşısında nöbet tutan Yunan askeriyle görüşmek için Kipi Sınır Kapısı'na geldi.

09.04.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye TARAFGINA GEÇTİ

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, paskalya bayramı nedeniyle Türk sınırı karşısında nöbet tutan Yunan askeriyle görüşmek için Kipi Sınır Kapısı'na geldi. Bir süre sonra sıfır noktasındaki köprüden yürüyerek Türk tarafına geçen Pavlopulos'u Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, İpsala Kaymakamlığına vekalet eden Meriç kaymakamı Nurullah Karaman ile askeri ve mülki yetkililer karşıladı.

Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, "Hoş geldiniz" diyerek çiçek verdi.

Pavlopulos, Türkiye-Yunanistan sınır bölgesini ziyareti çerçevesinde, İpsala Sınır Kapısı'nda bulunduğu sırada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, sınır bölgesine yapılan ziyaretlerin coğrafi yakınlığın avantajlarına dikkati çekme bakımından önemine işaret ederek, Türkiye ve Yunanistan halklarının refahı için ekonomik ve ticari ilişkilerin, ulaştırma altyapılarının daha da geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Her iki liderin de iki ülke arasındaki sorunları diyalog yoluyla çözme, ikili ilişkilere ivme kazandırma konusundaki kararlılıklarını dile getirdikleri ifade edildi.

PAVLOPULOS, FENERBAHÇE'Yİ UNUTMADI

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Fenerbahçe kafilesinin geçtiğimiz günlerde Rize'den Trabzon'a döndükleri sırada uğradığı saldırıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Yaklaşık 10 dakika süren telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pavlodopulos'a, kendisini en kısa sürede Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirterek, Paskalya bayramını kutladığı ve 'iyi paskalyalar' anlamına gelen "Kalo Paska" dediği kaydedildi. - Pavlopulos

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumlurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos ile Telefonda Görüştü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement