Cüneyt Şen, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Spor Gazeteciliği Dersi Verecek - Son Dakika
Güncel

Cüneyt Şen, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Spor Gazeteciliği Dersi Verecek

Cüneyt Şen, Yeni Yüzyıl Üniversitesi\'nde Spor Gazeteciliği Dersi Verecek

TGRT Haber TV'nin Spor Müdürü ve Program Sunucusu Cüneyt Şen, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde ders verecek.

30.09.2013 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TGRT Haber TV'nin Spor Müdürü ve Program Sunucusu Cüneyt Şen, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde ders verecek.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ünlü spor sunucusundan ders alacak. Yaklaşık 20 yıldır spor haberciliği alanında birçok görevde bulunan TGRT Haber TV Spor Müdürü ve program sunucusu Cüneyt Şen, bilgi, birikim ve deneyimlerini gençlere aktaracak.

Mesleğe radyo spor haberleri sunuculuğu ile başlayan, radyo ve televizyonlarda canlı yayın maç anlatımından; spor programları sunuculuğuna kadar geçen süre içerisinde spor haberciliğin her noktasında bulunan Cüneyt Şen, son dönemde medyadaki gelişmeleri, yeni yönelimleri ve spor haberciliğindeki başarının sırlarını Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileriyle paylaşacak.

Cüneyt Şen, teorik bilgilendirmenin yanı sıra, öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin artması yönünde çalışmalarda bulanacak.

Şen, öğrencilere 'Spor Gazeteciliği Dersi'ni verecek. Bu ders kapsamında televizyon, gazete ve web sitelerinde yayınlanmak üzere spor haber metinlerinin nasıl ve ne şekilde oluşturulduğu, yazım süreçleri, spor spikeri, maç spikeri, canlı yayın muhabirliği, radyo programı yapım ve sunuculuğu, spor yazarlığı, editörlük, sunuculuk konusunda uygulanması gereken yöntemler anlatılacak.

30 Kasım 1972'de Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğan Cüneyt Şen mesleğe 1992 yılında Radyo Net'de başladı. 1993 yılında TGRT FM'de yapımcı-sunucu olarak radyo kariyerine devam eden Şen, 1995 yılına kadar haber spikerliği, editörlük, program yapımcılığı ve sunuculuğu, spor spikerliği görevlerinde bulundu. Ardından TGRT TV'de Telespor programıyla televizyon kariyerine başlayan Cüneyt Şen ses getiren birçok programa yapımcı ve sunucu olarak imza attı. Ana Haber spor bültenlerinin yanı sıra yüzlerce basketbol ve futbol maçını naklen anlattı. Sinan Şamil Sam'ın raiting rekorları kıran unvan maçının naklen anlatımı ile birlikte Türk Telekom, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın basketbol ve futbol maçlarını da anlatan Cüneyt Şen hazırladığı programlarda kulüp başkanlarından, futbolculara teknik direktörlere kadar bir çok ünlü ismi konuk etti.

Spor servislerinin hazırladığı spor-magazin programlarında da imzası bulunan Şen, bir dönem ekranların en çok izlenen programlarından Telekritik ve Anadolu Magazin programlarını sundu. TGRT Haber TV'nin kurulmasıyla iki kanalda birden editör-sunucu olarak görevini sürdürdü ve 2006 yılında TGRT Haber TV Spor Müdürü oldu. 2008 yılında TGRT Haber TV'den ayrılarak Kanal A Televizyonu'nda yayınlanan Anadolu Keyfi'ni sunan Cüneyt Şen 2010 yılında yeniden TGRT Haber TV'de Spor Müdürü olarak göreve başladı. Halen bu görevi sürdüren Şen, Tele-Stat ve Futbol Gecesi programlarının yapımcılığı ve sunuculuğunu da yürütüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cüneyt Şen, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Spor Gazeteciliği Dersi Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement