Çüngüş Belediyesi'nin Parke Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Çüngüş Belediyesi'nin Parke Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Çüngüş Belediyesi\'nin Parke Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Çüngüş İlçe Belediyesi tarafından sürdürülen kilitli parke döşeme çalışmaları devam ediyor.

12.03.2017 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Belediyesi tarafından sürdürülen kilitli parke döşeme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, toplamda 36 bin metrekarelik bir alanın döşeneceğini belirtti.

Çüngüş ilçe merkezi ve bağlı köylerinde yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren belediye Güneydere, Keleşevleri, Yeniköy, Aydınlı, Ormançayı, Çınar, Arpadere mahalleleri ve diğer bazı mahallelerde eksik kalan kilitli parke çalışmalarına başlayacak. 23 Mart'ta ihaleye çıkılması planlanan proje ile 36 bin metrekare alan kilitli parke taşı ile döşenecek.

"Toplam 216 bin metrekare"

Daha önce 180 bin metrekare kilitli parke çalışması yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, "Yeni çalışmayla birlikte 216 bin metrekare alan kilitli parke taşı ile döşenmiş olacak. Ayrıca Ormançayı'nın yukarı mahallesinde ve Arpadere'de isnat duvarları yapacağız. Bu duvarlar 60 metre uzunluğunda 2.5 metre yüksekliğinde olacak. Bu isnat duvarlarını yaptığımız zaman vatandaş yüklerini kapılarına kadar götürebilecek. Ayın 23'ünde ihaleye çıkacağız. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hibe etmiş olduğu parayla ilçemizde bulunan görkemli bir kalemiz var, oraya da mesire alanı yapacağız. Şu anda peyzaj çalışmaları yapılıyor. Proje bittiği zaman o da ihaleye çıkacak" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çüngüş Belediyesi'nin Parke Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement