Çüngüş Hem Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Çüngüş Hem Kurslarına Yoğun İlgi

Çüngüş Hem Kurslarına Yoğun İlgi

Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün açtığı kurslara ilçedeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

28.03.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çüngüş İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün açtığı kurslara ilçedeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

HEM Müdürü Zafer Çakır, 2013-2014 eğitim öğretim yılında bir çok alanda kurs açtıklarını, şuana kadar açılan 45 kursa 650 kursiyerin başvurduğunu ifade etti. HEM Müdürü Zafer Çakır, geleneksel el sanatları, step aerobik, masa tenisi, bilgisayar, direksiyon öğreticiliği, SBS, YGS ve LYS hazırlık kursları, okuma yazma, kalorifer ateşçiliği, kuaför ve model maket uçak yapımı kursunda 650 kursiyerin eğitim gördüğünü dile getirdi. Çakır, HEM olarak vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda kurs açmaya çalıştıklarını belirterek, İŞ-KUR kapsamında ortaklaşa gerçekleştirecekleri kurslarının nisan ayı içerisinde başlayacağını söyledi. Çakır, ayrıca AB hibe fonlarından Erasmus Pulas programına başvurduklarını ve 24 Temmuz'da 10 kursiyerin İtalya'ya götürüleceğini, oradaki kursiyerlere ebru sanatının öğretileceğini ifade ederek, İtalya geleneksel dansının da kursiyerlerine öğretileceğini kaydetti.

Çüngüş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çakır, ilçedeki ev hanımlarına yönelik mesleki eğitim geliştirme projesi çerçevesinde ise ip ve kumaş gibi malzemelerin temin edip, meslek öğrenmelerine olanak sağlandığını dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çüngüş Hem Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement