Çuval Fabrikası Kuruldu, Kahvehaneler Boşaldı - Son Dakika
Yerel

Çuval Fabrikası Kuruldu, Kahvehaneler Boşaldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 2010 yılında kurulan ve bin kişiye istihdam sağlayan çuval fabrikası, kısa sürede ilçe ekonomisine büyük katkı sağladı.

15.12.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 2010 yılında kurulan ve bin kişiye istihdam sağlayan çuval fabrikası, kısa sürede ilçe ekonomisine büyük katkı sağladı.

Firmanın genel müdürü Tanın Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığını belirterek, fabrikalarında ilçe nüfusunun 5'te 1'inin çalıştığını söyledi.

Fabrikada bazı çalışanların aynı aileden olduğunu dile getiren Güven, "Karı koca, baba oğul gibi çok çalışanımız var. Burada kendilerini hayata hazırlıyorlar. Bir kısmı çocuklarını evlendirmek, bir kısmı da eğitim hayatına katkı sağlamak için çalışıyor. Bazı aileler için tüm bütçelerini buradan çıkartıyor diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Güven, çalışanlardan 200'ünün kadınlardan oluştuğuna değinerek, tesisi faaliyete geçirdikten sonra Kepsut'ta önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı.

"Fabrikanın faaliyete geçirilmesiyle ilçedeki suç oranlarında düşüşler meydana geldi. Kavga, gürültü kalmadı, kahvehaneler boşaldı" diyen Güven, yıllık 30 milyon dolar olan toplam satışın 22 milyon dolarlık kısmının ihracattan karşılandığını kaydetti.

Güven, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere pek çok bölgeye ihracat yaptıklarını bildirerek, şöyle konuştu:

" Türkiye'de çuval ihracatının yüzde 15'ini karşılıyoruz. Şirketi kurarken daha yüksek standartlarda ürünler yaptık. Bu ürünleri daha kaliteli mal isteyen yerlere pazarladık. Tabi karşımızda daha kalitesiz ve ucuz üretim mallar vardı, bunlarla rekabet ettik. Ürünlerimizi AB ülkelerinin yanı sıra Amerika, Asya, Kuzey Afrika ülkeleri ve Rusya'ya gönderiyoruz. Ürettiğimiz 'big bag' çuvallar maden, gıda, kimya, inşaat sektörlerinde ağırlıklı olarak kullanılıyor. 2020'ye kadar iki kat büyüme hedefimiz var."

Çalışanları belirli periyotlarda eğitime tabi tuttuklarını aktaran Güven, bunların temizlik, iş yeri bakımı, yeni makinelerin kullanımı, yabancı ülkelerdeki programlar gibi eğitimleri kapsadığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çuval Fabrikası Kuruldu, Kahvehaneler Boşaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement