Cyanogen'den Dev Anlaşma! - Son Dakika
Teknoloji

Cyanogen'den Dev Anlaşma!

Android'i Google'dan koparmak isteyen Cyanogen, önemli adımlar atmaya devam ediyor!

03.03.2015 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cyanogen, son iki yılda Android'li cihazlara ROM geliştirme işinin yanında sıkı çalışarak, bir firmaya dönüşme yolunda önemli adımlar attı. Bir süre önce milyonlarca dolar fon toplayan ve yazılımını OnePlus One'a entegre eden Cyanogen, şimdi de Qualcomm gibi yeni ortaklar arıyor.

Qualcomm, bugün yaptığı bir duyuruyla önümüzdeki ay ortaya çıkacak Reference Design cihazlarında Cyanogen OS'u kullanacağını doğruladı. Qualcomm'un Reference Design programı, küçük firmaların akıllı telefon şablonlarını alarak, onları kendi markası altında piyasaya sürmesini mümkün kılıyor. Böylece Cyanogen'in açık kaynak kodlu Android sürümü, Snapdragon 200, 400 veya 600 işlemcileri kullanan cihazlarda, genelde işlevsellik konusunda eksik olan Qualcomm'un yapılarının yerini alacak.

Küçük bir topluluktan tanınmış bir yazılım firmasına dönüşme sürecindeki Cyanogen, imajını yenilemek için logosunu da değiştirdi. Firmaya göre yeni logo "hareket hissi ve doğal enerji duygusu" sağlıyor. Cyanogen, yeni görünümünün "açıklığa bağlılığımızı" pekiştireceğinden umutlu.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Cyanogen'den Dev Anlaşma! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement