D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) ev sahipliğinde düzenlenen D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Genel Müdürler ve Uzmanlar 10. Toplantısı, Kapadokya'da başladı.

23.05.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) ev sahipliğinde düzenlenen D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Genel Müdürler ve Uzmanlar 10. Toplantısı, Kapadokya'da başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Avanos ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Mısır Hava Yolları'na ait Paris- Kahire seferini yapan yolcu uçağının Akdeniz'e düşmesi sonucu hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Katılımcıları, tarihi ve doğal güzelliklerin iç içe olduğu coğrafyada misafir etmekten büyük gurur duyduğunu aktaran Ekşi, "D-8 ülkeleri, coğrafi olarak ayrı düşmüş ancak ruhen birbirinden hiç kopmamış dost ülkelerdir. Bu gibi platformları mevcut ilişkilerimizi ve iş birliklerimizi arttırmak için çok iyi değerlendirmek gerekir. Bu sebeple, özellikle coğrafyamızın son dönemde geçirdiği zor koşullar düşünüldüğünde artık çözüm odaklı çalışmalara ve daha gerçekçi adımların atılmasına ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isterim." diye konuştu.

Türkiye'nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ndeki (ICAO) konsey üyeliği adaylığını hatırlatan Ekşi, farklı bir ses ve perspektif olarak Türkiye için D-8 üye ülkelerinden seçimlerde destek istedi.

Konuşmanın ardından toplantı, eş zamanlı müzakereler, görüşmeler ve sunumlarla devam edecek.

Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan sivil havacılık otoritelerinin katıldığı iki gün sürecek toplantıda, aynı zamanda üye ülkelerin sivil havacılık endüstrisi, sektör yönetici ve temsilcileri ağırlanıyor.

D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanındaki ilişkileri geliştirmek, iş birliği imkanlarını genişletmek hedefiyle yapılan toplantıda, "hava seyrüsefer ve hava trafik yönetimi", "ticari sorunlar", "havacılık güvenliği", "havacılık eğitimi" gibi konular ele alınacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement