Da Vinci" Robotu, Hastalara Umut Işığı Oldu - Son Dakika
Güncel

Da Vinci" Robotu, Hastalara Umut Işığı Oldu

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Sağlam: "Robotik cerrahi cihazı, prostat, böbrek ve mesane kanserlerinin dışında, kadın doğum, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi ve kulak burun boğaz bölümününde de kullanılabilir"

05.02.2015 17:48  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) prostat, böbrek ve mesane kanseri ameliyatlarında kullanılmaya başlayan "Da Vinci" robotu, hastalara umut ışığı oldu.

"Da Vinci" robotuyla ameliyat olan 62 yaşındaki İsmail Hakkı Terzioğlu'nu ziyaret eden Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, robotla ameliyatın Türkiye'de yeni olduğunu söyledi.

Robotun en gelişmiş teknolojiyle üretildiğini, konsol üzerinden operasyonun gerçekleştirildiğini anlatan Sağlam, şunları dile getirdi:

"Hastanın içindeki aletin kolları, başka bir konsoldan kontrol ediliyor. Bu, daha iyi görüntü ve kontrol imkanı sağlıyor. Az kanama oluyor, hasta daha erken ayağa kalkıyor. Hastaların taburcu edilmesi, birkaç gün alabiliyor ama hasta açısından iyi imkan. Daha sonraki dönemlerde de hastamız, robotla ameliyatın birtakım faydalarını görecektir."

Sağlam, "Robotik cerrahi cihazı, prostat, böbrek ve mesane kanserlerinin dışında, kadın doğum, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi ve kulak burun boğaz bölümününde de kullanılabilir" dedi.

Hastada açık ameliyatta olduğu gibi kesme işlemi yapmadıklarına dikkati çeken Sağlam, "Dolayısıyla hastanın daha az yarası oluyor. Ağrı ve sızıyı azaltan yöntem. Hastanemize katkılarından dolayı Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarımız ile Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Coş'a çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Terzioğlu da ameliyatın başarılı geçtiğini, sağlığının gayet iyi olduğunu belirterek, doktorlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Da Vinci' Robotu, Hastalara Umut Işığı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement