Dadaş'a 'Balık-Ekmek Şenliği' - Son Dakika
Güncel

Dadaş'a 'Balık-Ekmek Şenliği'

Dadaş\'a \'Balık-Ekmek Şenliği\'

Denizden 2 bin metre yükseklikte ve en yakın sahile 320 kilometre uzaklıkta olan Erzurum'da yaşayanlara balığı sevdirmek için bu yıl ikincisi düzenlenen 'Balık Şenliği'nde 2 bin alabalık ve 2 bin çupra ekmek arasına konularak 4 bin kişiye dağıtıldı.

11.09.2014 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizden 2 bin metre yükseklikte ve en yakın sahile  320 kilometre uzaklıkta olan Erzurum'da yaşayanlara balığı sevdirmek için bu yıl ikincisi düzenlenen 'Balık Şenliği'nde 2 bin alabalık ve 2 bin çupra ekmek arasına konularak 4 bin kişiye dağıtıldı.

Merkez Palandöken Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği şenlikte, Erzurum AVM, Yıldızkent Selimiye Cami ve Yenişehir Büyük TEMA önünde balık dağıtıldı. Mangalda pişirilen ve ücretsiz dağıtılan balıklardan almak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Son olarak geçen kış mevsiminde balık yediğini söyleyenlerden Burhan Saymaz, "Balık hem ucuz hem de sağlıklı. Balık yemeyi bir türlü alışkanlık haline getiremiyoruz. Eve en son kış mevsimi ortasında hamsi almıştım. Kışın arada bir tükettiğimiz balığı yazın hiç hatırlamıyoruz" dedi.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Erzurum'da balık tüketiminin kişi başı 1.5 kilo, Avrupa Birliği ülkelerinde ise 7-8 kilo olduğunu söyledi. Prof.Dr. Atamanalp, şöyle konuştu:

"Denizden 2 bin metre yükseklikte, en yakın sahile ise 320 kilometre mesafede olan bir şehirde, balığı gündeme getirmek ve konuşulması için böyle bir faaliyet başlattık. Üniversitenin su ürünleri bölümünde her zaman taze alabalık bulunmaktadır."

Merkez Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar bu yıl ikincisini düzenledikleri balık ekmek şenliğinde 4 bin kişiye balığın lezzetini tattırdıklarını söyledi. Başkan Bulutlar, halka dağıtılan 2 bin çupranın İzmir'den 2 bin alabalığın da Atatürk Üniversitesi'nden temin ettiklerini belirterek, "Erzurum'un, kırmızı et tüketiminde Türkiye'de en baştaki iller arasında yer alıyor. Balık tüketiminde de bunun tam tersini düşünmemiz gerekiyor. Amacımız; balığı sevdirmek, balık kültürünü geliştirmek, tanıtmak" dedi.

Türkiye Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel ise yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde balığın daha iyi tanıtılmasını ve tüketilmesini sağlamak için çalıştıklarını söyledi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dadaş'a 'Balık-Ekmek Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement