'Dadaş Mucit' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti - Son Dakika
Güncel

'Dadaş Mucit' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti

\'Dadaş Mucit\' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti

'Dadaş Mucit' olarak bilinen Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, geliştirdiği elektrik üreten cihazın tanıtımını yapmak için düzenlediği açılışa kimse gelmedi.

20.10.2016 07:47  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Dadaş Mucit' olarak bilinen Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, geliştirdiği elektrik üreten cihazın tanıtımını yapmak için açılış düzenledi. Tasarruflu elektrik üreten ve çoğu cihazı ekstra masraf harcamadan çalıştıran, kombinin içindeki hidrolik sistem ile evi daha ucuza ısıtan sistemine düzenlediği açılışı boş geçti.

İŞ YERİNİ SÜSLEDİ, KURBAN ALDI

Taşbaşı, çok değer verdiği buluşu için Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Emniye Müdürü Kamil Karabörk ve Müftü Vekili Celal Büyük'ü iş yerine davet etti. İşyerini süsleyen, kapının önüne imkanları doğrultusunda kurabiye, çerez ve meyve suyu hazırlayan Dadaş Mucit, 500 liraya bir de kurban aldı.

'Dadaş Mucit' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti

1 SAAT BEKLEDİ, GELEN OLMADI

Taşbaşı aldığı kurbanlığın yanına oturup gelecek tek protokol üyesininin yolunu meraklı gözlerle bekledi. Yaklaşık 1 saat bekleyen ve telefonla ulaşmaya çalıştığı protokolden kimsenin gelmemesi üzerine Taşbaşı, buluşunu basın mensuplarına anlatmakla yetindi.

'Dadaş Mucit' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti

"KOMBİNİN ELEKTRİĞİ BEDAVAYA GELİYOR"

Dadaş Mucit Taşbaşı, yaptığı açıklamada cihazı için, "Elektrik üretiyor, pilleri şarj ediyor, her taraftan elektrik elde edilebiliyor. Kombinin elektriği bedavaya gelmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

24 SAAT KOMBİ YAKIYOR, AYLIK 60-80 TL VERİYOR

Taşbaşı, daha önceden de evi elektrik ile kaynatılan su ile ısıtmanın yolunu bulmuştu. Bu sistemi için "Kalorifer 24 saat yanıyor, 3-4 ay için 170 TL'lik fatura geliyor. Aynı tarife İstanbul'da olsa 350-400 TL arası tutardı." açıklamasını yapmıştı. Apartmandaki herkese mekanizmasını kurduğu sistemi için çok 'dua aldığı' ifade ediliyor.

'Dadaş Mucit' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti

35.İCADIYDI, DUR DURAK BİLMİYOR

Tasarruflu elektrik üreten cihazının 35.buluşu olduğunu belirten Dadaş Mucit, daha önce gündeme akıllı priz, renkli banyo, çatıdaki karı eriten güneş paneli projeleriyle adını duyurmuştu. Dur durak bilmeden çalışan Taşbaşı, üretimlerine her sene devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Dadaş Mucit' Tasarruflu Elektrik Cihazı Üretti, Açılışı Boş Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement