Daeş'e Katıldığı İddia Edilen İngiliz Kızlar - Son Dakika
Yerel

Daeş'e Katıldığı İddia Edilen İngiliz Kızlar

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye gittiği öne sürülen 3 İngiliz kıza ilişkin, "Sadece bu 3 kız değil, İngiltere'den DAEŞ'e katılmak isteyen çok var. Türkiye'den de var, son rakamlara göre belki bin, bin 500 kişi oraya gitti.

25.03.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, terör örgütü DAEŞ'e katılmak için Suriye'ye gittiği öne sürülen 3 İngiliz kıza ilişkin, "Sadece bu 3 kız değil, İngiltere'den DAEŞ'e katılmak isteyen çok var. Türkiye'den de var, son rakamlara göre belki bin, bin 500 kişi oraya gitti. Bizden de yaklaşık 600 kişi gitti" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret eden Moore, bir gazetecinin, DAEŞ'e katılmak amacıyla Suriye'ye geçtiği ileri sürülen İngiliz kızlarla ilgili sorusunu yanıtladı.

Bu kızların İstanbul'a gelen ailelerine, ülkesinin konsolosluğunca gereken desteğin verildiğini aktaran Moore, şöyle konuştu:

"Maalesef bu fenomen çok yaygın. Sadece bu 3 kız değil, İngiltere'den DAEŞ'e katılmak isteyen çok var. Türkiye'den de var, son rakamlara göre belki bin, bin 500 kişi oraya gitti. Bizden de yaklaşık 600 kişi gitti?. Maalesef dünyadan, Ortadoğu ülkelerinden katılım var. Çok zor. Türk yetkililerle çok yakın iş birliği yapıyoruz fakat bu zor. Gizlice Suriye'ye gitmek isteyen çocukları, kişileri tanımak zor fakat kararlı bir şekilde beraber çalışıyoruz. İnşallah DAEŞ'in tehdidini yavaş yavaş azaltacağız."

Bir gazeteci, Moore'a Beşiktaş taraftarı olduğunu söylediğini hatırlattı. Bunun üzerine Moore, "İlk defa Türkiye'ye geldiğim zaman herkes desteklediğim takımı sordu. Ben de Chelsea'yi desteklediğimi söyledim fakat onlar için yeterli değildi. 'Hangi Türk takımını destekliyorsunuz?' diye sordular. Burada 1990'dan 1993'e kadar oldukça ünlü bir İngiliz teknik direktörü Gordon Milne vardı, onun için Beşiktaş'ı seçtim" ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükerşen ise Eskişehir'de eğitim başta olmak üzere İngiltere'deki bazı uygulamaları örnek aldıklarını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Daeş'e Katıldığı İddia Edilen İngiliz Kızlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement