Daeş'in Tazehurmatu'ya Kimyasal Saldırısı - Iraklı 15 Türkmen'in Tedavisine Başlandı (2) - Son Dakika
Güncel

Daeş'in Tazehurmatu'ya Kimyasal Saldırısı - Iraklı 15 Türkmen'in Tedavisine Başlandı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Polatlı Devlet Hastanesi Türkiye Kamu Hastaneleri Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram'ın açıklaması Sağlık Derneği Erbil Tazehurmatu Nahiyesi Temsilcisi Hasan Ali açıklaması Tedavi altına alınan Türkmenlerden yaralı kadının açıklaması Tazehurmatu'da öğretmen olduğunu belirten Iraklı yaralını açıklaması DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı Terör örgütü DAEŞ'in hardal gazı saldırısından etkilenen Iraklı 15 Türkmen'in tedavisine Ankara'nın Polatlı ilçesinde başlandı Irak'ın Kerkük vilayetine bağlı Tazehurmatu nahiyesinde, terör örgütü DAEŞ'in hardal gazı saldırısından etkilenen Iraklı 15 Türkmen, Ankara'nın Polatlı ilçesinde tedavi görüyor.

24.03.2016 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Polatlı Devlet Hastanesi

Türkiye Kamu Hastaneleri Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram'ın açıklaması

Sağlık Derneği Erbil Tazehurmatu Nahiyesi Temsilcisi Hasan Ali açıklaması

Tedavi altına alınan Türkmenlerden yaralı kadının açıklaması

Tazehurmatu'da öğretmen olduğunu belirten Iraklı yaralını açıklaması

DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

Terör örgütü DAEŞ'in hardal gazı saldırısından etkilenen Iraklı 15 Türkmen'in tedavisine Ankara'nın Polatlı ilçesinde başlandı

Irak'ın Kerkük vilayetine bağlı Tazehurmatu nahiyesinde, terör örgütü DAEŞ'in hardal gazı saldırısından etkilenen Iraklı 15 Türkmen, Ankara'nın Polatlı ilçesinde tedavi görüyor.

Pegasus Havayollarına ait tarifeli uçakla Erbil'den Esenboğa Havalimanı'na getirildikten sonra Polatlı Devlet Hastanesine sevk edilen 9'u erkek, 4'ü kadın ve 2'si çocuk 15 Türkmen'in tedavisine başlandı. Yaralıların yanı sıra 7 refakatçının da hastaneye getirildiği belirtildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram, Irak'tan 15 yaralı ve 7 refakatçinin Türkiye'ye getirilip Polatlı Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirterek, "Kimyasal saldırıya karşı izole bir ortama ihtiyaç vardı. Bu konuda en uygun hastanemiz Polatlı Devlet Hastanesidir. Hastanenin fiziki ve teknik imkanları uygun olduğu için buraya aldık. Tedaviyi Numune Hastanesi, Gülhane Askeri Hastanesinin içinde bulunduğu bir şemada uyguluyoruz." diye konuştu.

Sağlık Derneğinin Tazehurmatu temsilcisi Hasan Ali ise sürekli roketli ve bombalı saldırıya uğradıklarını, şehitler verdiklerini ancak yurtlarından kaçmayacaklarını söyledi. Hasan Ali, "Biz yurdumuzdan kaçmayız. Yurdumuzu kimseye vermeyiz." dedi.

Tazehurmatu'da DAEŞ'in 9 Mart'taki saldırısında 3 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiğini anlatan Hasan Ali, "2 kadın düşük yaptı, bir çocuk kan kustu." ifadesini kullandı.

Tedavi altına alınan Türkmenlerden bir kadın, DAEŞ'in kimyasal saldırısı sonucu yüzünde, kollarında ve vücudunda derin yanıklar oluştuğunu söyledi.

Tazehurmatu'da öğretmen olduğunu belirten bir Iraklı ise her gün okulların çıkış saatlerinde DAEŞ'in üzerlerine bomba attığını belirtti.

Daeş\'in Tazehurmatu\'ya Kimyasal Saldırısı - Iraklı 15 Türkmen\'in Tedavisine Başlandı (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş'in Tazehurmatu'ya Kimyasal Saldırısı - Iraklı 15 Türkmen'in Tedavisine Başlandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement