Dağ Bisikletçileri, Balıklıgöl'de Yarıştı - Son Dakika
Spor

Dağ Bisikletçileri, Balıklıgöl'de Yarıştı

Dağ Bisikletçileri, Balıklıgöl\'de Yarıştı

Haliliye Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, ‘Dağ Bisikletçileri Yarışları Şanlıurfa Etabı’ tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

07.09.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği, 'Dağ Bisikletçileri Yarışları Şanlıurfa Etabı' tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Balıklıgöl Anfi Tiyatro önünden başlayan parkur yaklaşık bir saatten uzun süre devam ederek tekrar başlangıç noktasında tamamlandı. 85 yarışçının pedal çevirdiği yarışmada 7 kategorinin her birinde 3 yarışmacı dereceye girdi. Saat 09.00'da parkurun başlangıç noktasında toplanan yarışmacılarla, Balıklıgöl'deki ziyaretçiler hatıra fotoğrafları çektirerek parkuru başlattı. Geniş güvenlik önleminin alındığı parkur boyunca yerleşkede 5 tur atıldı. Parkurda yer alan noktalar arasında kale yamacı, yerleşke parkı, Dergah Makamı önünde bisikletle yol alındı.

TALİHSİZ KAZA

Bisikletçilerden biri yarışma esnasında küçük bir kaza geçirdi. Parkurda görevli sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yarışmacı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ödül töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahbettin Yüksel "Hem duygulandık, hem de güzellikleri yaşadık. Bizler buraya sadece kültürlerin kardeşliğine pedal çevirmek üzere gelmiş olsak da, tarih kenti Şanlıurfa'da gezilmesi gereken tüm yerleri gezdik" dedi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise "Bu dostluk, sadece bu nesille kalmayacak, Allah nasip etsin, evlatlarımız da dost olacak. Spora, gençlere ve sporculara verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak bugün ki ve dün ki organizasyonları düzenlemiş bulunuyoruz. Biz bu arada sporun ve gençliğin dışında Haliliye'nin halili sıfatlarının, misafirperverliğini ve Allah dostluğunu göstermek istedik" diye konuştu.

SPORCULARA HEDİYELERİ VERİLDİ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Şanlıurfa Etap'ının tamamlanmasının ardından, Çekmeköy Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte dereceye giren sporculara hediyelerini verdi. Hediyeleşmenin ardından ise ödül törenine geçildi. 6 kategoride toplam 18 sporcuya ödüller verilerek, tarihi yerleşkede toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Ödül törenine katılan Karaköprü ilçe Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise sporculara madalyalarını verdi.

Yerleşke boyunca devam eden parkurda ziyaretçiler cep telefonları ile yarışmacıları görüntüledi. Kıl çadırın kurulduğu alanda, bölgeye has içecekler olan mırra kahvesi ve meyan şerbeti ikram edildi. Öte yandan yarışmacılar, kentin tarihi çarşıları, hanlarını gezerek Göbeklitepe, Harran ve Eyyüp Peygamber Makamını ziyaret etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dağ Bisikletçileri, Balıklıgöl'de Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement