Dağ-Der'de Coşkulu Gece - Son Dakika
Güncel

Dağ-Der'de Coşkulu Gece

Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her hafta salı günü geleneksel olarak düzenlenen DAĞDER Danışık Gecesi'nde buluştu.

07.10.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahtakale'deki DAĞDER Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen danışığa, DAĞ-DER Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Halil Döner, DAĞ-DER Şube Başkanları, Büyükdeliller, Seferiışıklar, Tuzaklı ve Uluçam Köy Dernek Başkanlarıyla üyeleri katıldı.

Yöreye ait kültürel değerlerden örneklerin büyük bir coşkuyla sunulduğu geceye katılan yöresel sanatçı Ömer Aniş ise izleyicilere türkü resitali sundu.

Büyükdeliller Köyü'nün 'Kız Alma', Seferiışıklar Köyü'nün 'Arı Oyunu', Tuzaklı Köyü'nün 'Sarımsak Oyunu' ve Uluçam Köyü'nün Kurtalan Ekspress gibi yöresel oyunları dağ yöresi sakinlerine renkli ve eğlenceli anlar yaşattı. Dağ yöresine ait kültürel değerlerin birlik ve beraberlik ruhuyla yaşatılarak gelecek nesillere aktarılacağı mesajının verileceği etkinlikte, bilhassa Seferi Işıklar Köyü'nün geleneksel oyunu Arı Oyunu ile Uluçam Köyü'nün gençleri tarafından canlandırılan Kurtulan Ekspress gösterisi izleyicileri kahkahalara boğdu.

Yöresel Türküler ve ortaoyunlarıyla keyiflenen dağ yöresi sakinleri sahneye çıkarak hep birlikte oyunlar oynarken gecenin sonunda çalınan "Türkiyem" türküsüyle iyice coştu.

"Türkiye'de bütünleşiyoruz"

Danışık Gecesi'nde konuşma yapan DAĞ-DER Genel Başkanı Prof.Dr. Ali Kaya, "Danışma, Kaynaşma ve Dayanışma" sloganıyla yola çıktıklarını ve danışık geceleriyle dağ yöresinin kültürel değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Danışık gecelerimizle birlikte dağ köylerimiz kültürel değerlerini ve özelliklerini tanıtıyor ve yaşatıyor. Ayrıca, üstlendiğimiz misyonun gereği olarak dağ yöresi hemşerilerimizin önce kendisini tanımasını daha sonra da Bursa'ya tanıtmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Aramızda sevgi ve saygıyı hakim kılarak yapacağız değişik etkinlerle kendi kimliğimizi koruyacağız aynı zamanda da günümüzü yaşayacağız. Bizler Türkiye'de bütünleşiyoruz. Geleceğe doğru güvenle bakabilmek için kendi varlığımızı korumaya çalışıyoruz. DAĞ-DER olarak bundan sonra yapacağımız danışıkları kültürel değerlerimizin sergileneceği bir kültür gecesine dönüştüreceğiz."

"Kültürel değerlerimiz geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor"

DAĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Yaşar; Salı danışıklarının dağ köylerinin kültürel değerlerinin yaşatılması, birlik ve beraberlik ruhunu sağlaması noktasında oldukça önemli olduğunu dile getirerek; "Kültürel değerlerimiz, bugünümüzü var eden ve bizleri yarınlara güvenle taşıyacak en önemli özelliğimizdir. Bizler bugün halen birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayabiliyorsak kültürel değerlerimiz sayesindedir. DAĞ-DER olarak bundan sonra gerçekleştireceğimiz her etkinlikte kültürümüzü daha ilerilere taşımayı amaçlayacağız." Diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dağ-Der'de Coşkulu Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement