Dağ Evlerinde Spor Keyfi - Son Dakika
Yerel

Dağ Evlerinde Spor Keyfi

Dağ Evlerinde Spor Keyfi

Konya'nın Derbent ilçesinde, yaklaşık bin 600 rakımlı yükseklikte yapılan dağ evlerinde yaşayanlar fitness parkında spor yapabiliyor.

02.07.2014 11:13  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Derbent ilçesinde, yaklaşık bin 600 rakımlı yükseklikte yapılan dağ evlerinden yaşayanlar, bir yandan bahçelerinde organik sebze ve meyve yetiştirirken, bir yandan da fitness parkında spor yapabiliyor.

Son yıllarda Konya'nın yaylası olarak gösterilen Derbent ilçesinde, bin 600 rakımlarda kurulan, bahçelerinde organik sebze yetiştirilebilen, dikilen fidanları meyve vermeye başlayan dağ evleri ilçenin cazibe merkezi haline dönüştü.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yakın gelecekte Konya'nın yeni Meram'ı olmasını arzu ettikleri ilçede yayla ve dağ turizminin örneklerini ortaya koymaya başladıklarını belirtti. Acar, Derbent'te 15 kişinin bir araya gelip kooperatif kurarak inşa edilen dağ evlerinin ilçenin yanı sıra çevre Konya merkezden de oldukça ilgi çektiğini söyledi.

Konya'da yaşayan hemşehrilerinin de artık inşa edilen bu tarzdaki bahçeli dağ ve yayla evlerinden Derbent'te ev sahibi olmak için çaba harcadığını dile getiren Acar, "Artan bu ilgi nedeniyle bölgemizde arsa ve yer fiyatları da ciddi anlamda artış gösterdi" dedi. Bu durumun, doğal doku ve güzellikleri bozmadan faydalanmak için bir fırsat olduğunu belirten Acar, insanların bir araya gelerek kooperatifleşme yoluyla bölgede yeni yayla ve dağ evleri kurabileceklerini, belediye olarak bu konuda öncülük yapıp destek olabileceklerini kaydetti.

Derbent'te Aladağ manzaralı bin 600 rakımlarda kurdukları dağ evlerinin biner metrekarelik bahçesi olan 65 metrekarelik tek katlı müstakil konut tarzında inşa edildiğini vurgulayan Acar, kendisinin de burada bir evi bulunduğunu söyledi. Burada ömrünün en güzel günlerini geçirdiğini aktaran Acar, "Geceleri soba yakmadan yatılmıyor, şu anda tam bir yayla havası var, manzara deseniz müthiş, etraf ormanlık, harika bir yer. İnsan burada gençleşiyor, dinçleşiyor ve yaşama sevinci artıyor, onu söyleyebilirim. Hep taze hava teneffüs ediyorsunuz. Buradaki bahçelerde diktiğimiz fidanlar meyve vermeye başladı. Ayrıca, organik domates, salatalık, biber, çilek bile yetiştiriyoruz. O geçmişte özlem duyduğumuz mis gibi kokan, yumru yumru domatesleri geçen yıllar burada yedik. Bu yıl da inşallah yiyeceğiz. Buranın spor için içerisinde fitness aletleri olan parkı da var. Burada Aladağ ve gölet manzarasıyla bin 600 rakımda organik sebze meyve yetiştirip, önündeki parklarında dağ havasında spor yapabiliyoruz. Burayı görenlerin dağ evi alma isteği artıyor. Burada yer yok ama başka alanlarda bu tarz evlerden edinmek isteyenler kooperatif kurarak bir araya gelebilir. Biz 15 kişi bir araya gelmiştik. Şu an benim için dünyada en güzel yer burası, başka yer yok" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dağ Evlerinde Spor Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement