Dağ Tepe Demeden Tiyatroyu Köy Çocuklarının Ayağına Götürüyorlar - Son Dakika
Yerel

Dağ Tepe Demeden Tiyatroyu Köy Çocuklarının Ayağına Götürüyorlar

Dağ Tepe Demeden Tiyatroyu Köy Çocuklarının Ayağına Götürüyorlar

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği, “Köy Köy, Okul Okul Tiyatro 2 Projesi” kapsamında dağ tepe demeden köy çocuklarının ayağına tiyatroyu götürüyorlar.

15.05.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği, "Köy Köy, Okul Okul Tiyatro 2 Projesi" kapsamında dağ tepe demeden köy çocuklarının ayağına tiyatroyu götürüyorlar.

Bitlis'in ilçelerine bağlı 297 köy okulunda 16 bin 454 öğrenciye tiyatro gösterimi sunacak olan dernek üyeleri, arabanın gitmediği yerlerde adeta dağları aşarak köy çocuklarına ulaşıyorlar. Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, köylere giderken bazı yerlerden aracın geçemediğini ve mecbur kalıp dağ tepe demeden yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Bitlis Valiliği koordinasyonunda Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tarafından yürütülmekte olan "Köy Köy, Okul Okul Tiyatro 2 Projesi"nin Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edildiğini açıklayan Yılmaz, "Projemizin amacı Bitlis ilçelerine bağlı 297 köy okulunda bulunan toplam 16 bin 454 öğrencinin ayağına tiyatroyu taşımaktır. Onları tiyatro ile tanıştırmak ve her çocuğa bir hikaye kitabı hediye ederek okuma kampanyaları düzenlemek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizler 'gülümseyen minik gözler için' sloganı ile yola çıkarken hangi koşulda olursa olsun böylesi bir faaliyetten hiçbir çocuğu mahrum bırakmama adına azami gayret göstermeye karar vermiştik. Nitekim Hizan'a bağlı köy okullarına giderken bazı uzak köylerdeki yolların elverişli olmayışından dolayı ciddi sıkıntılar yaşadık. Hatta arabanın gidemediği kırsal yerlerde ekibim dağ tepe yürüyerek hedef bölgeye gidişimiz sağlanmıştır. Oradaki çocukların oyundan sonraki tebessümleri projenin onca engeline rağmen bizlere o yorgunluğu unutturdu" diye konuştu.

Şu ana kadar yaklaşık 90 köy okuluna giderek 5 bin öğrenciye oyunlar sergileyip, çocukların tiyatro ile ilk kez tanışmasına vesile olduklarını belirten Yılmaz, "Ayrıca proje dahilinde devam ettirdiğimiz okuma kampanyaları ile bu çocuklarımızın eğitimlerine bir nebzede olsa katkı sağladık. Projede görev alan ekibimizdeki çalışanların tamamı herhangi bir ücret karşılığında değil de gönüllü olarak görev almaktadırlar. Şehir merkezinden uzaktaki köy okullarında öğrenim gören çocukların sevinmesine imkan sağlayan böylesi anlamlı bir projede bizden desteğinin esirgemen Bitlis Valisi Orhan Öztürk'e teşekkür ediyoruz. Bizler faaliyet alanımız olan kültür ve sanata yönelik etkinlikler gerçekleştirdik. Fakat gittiğimiz köylerde bizim gördüğümüz birçok sıkıntılarla karşılaştık. Diğer sivil toplum kuruluşlarının da gerçekleştirecekleri projelerde faaliyet alanlarına göre bu bölgeleri de hedef kitle olarak belirlemelerini ve bu bölgelere yoğunlaşmalarını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dağ Tepe Demeden Tiyatroyu Köy Çocuklarının Ayağına Götürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement