"Dağ Yöresinin Yeri Bizler İçin Her Zaman Ayrı" - Son Dakika
Güncel

"Dağ Yöresinin Yeri Bizler İçin Her Zaman Ayrı"

DAĞ-DER Başkanı Ali Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'yi ziyaret etti.

29.01.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhaneli-Keles-Büyükorhan- Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) Başkanı Ali Kaya ile yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Dağ yöresinin yeri bizler için her zaman ayrı" dedi.

Bursa Kent Konseyi başkanlığına seçilen Hasan Çepni'ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Çepni, Keles-Büyükorhan-Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) Başkanı Ali Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü ve DAĞ-DER üyesi Mahmut Turunç'un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 76. Maddesine göre kent konseylerinin kurulduğunu söyledi. Bursa Kent Konseyi'nin geniş bir yapıya sahip olduğunu ve 17 ilçeden temsilcilerin yer aldığını ifade eden Çepni, "4 dağ ilçemizden muhtar ve sivil toplum liderleri bünyemizde yer almakta. Farklı başlıklar altında çalışan 30 çalışma grubumuz var. Süleyman Çelebi, İklim Değişikliği ve Bursa 2026 çalışma gruplarını yeni ekledik. Bursa ile ilgili düşüncesi ve fikri olan herkese kapımız açık" dedi.
"Dağ yöresinin yeri bizler için her zaman ayrı" diye konuşan Çepni, Osmanlı'nın köklerinin Bursa'da, Bursa'nın kökleri ise dağ yöresinde olduğunu ifade etti. Dağ yöresinden gelen her talebi değerlendirdiklerini ve öncelik verdiklerini anlatan Çepni, "2016 yılının ilk 'Bursa Konuşuyor' toplantısında Orhaneli'de kurulacak olan Maden Organize Sanayi Bölgesi'ni gündeme taşıdık. Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda konuyu enine boyuna konuştuk. 2016 yılının bir diğer önemli çalışması ise kentlilik bilinci olacak. 26-27 Mayıs tarihlerinde Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Sempozyumu düzenliyoruz. Bu akademik çalışmanın yanı sıra saha inip tarihten bu yana, Osmanlı'dan günümüze Bursa'yı anlatacağız. Milletin kök değeri olan Bursa'yı ve Bursalı olmayı iyi tanıtacağız" dedi.

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) Başkanı Ali Kaya, Bursa Kent Konseyi başkanlığı görevini üstlenen Hasan Çepni'ye hayırlı olsun dedi. DAĞ-DER'in Bursa kültürünü temsil ettiğini anlatan Kaya, Bursalılık bilinci oluşturmasını önemsediklerini ve bu kapsamda Bursa Kent Konseyi ile geliştirilecek tüm işbirliklerine açık olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Dağ Yöresinin Yeri Bizler İçin Her Zaman Ayrı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement