Dağa Kaçırılacak Çocuklara "Güvercin" Şifresi - Son Dakika
Yerel

Dağa Kaçırılacak Çocuklara "Güvercin" Şifresi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 8'i tutuklu 15 sanık hakkında 13 yıldan 30 yıla, 2 sanık hakkında da bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

05.11.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AZİZ ASLAN - Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 8'i tutuklu 15 sanık hakkında 13 yıldan 30 yıla, 2 sanık hakkında da bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

YDG-H'nin kuruluş amacına yer verilen iddianamede, YDG-H üyelerinin, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasının 24 Şubat 2013'te kuruluşunu ilan etmesinin ardından kentteki güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara ait iş yerleri ve araçlarına yönelik molotofkokteyli, havai fişek, el yapımı patlayıcı ile basınç ve parça tesirli bombalarla saldırıda bulundukları anımsatıldı.

İddianamede, YDG-H üyelerinin "Çözüm Süreci'nin son bulması ve yeniden çatışmalı sürece girilmesi halinde şehir savaşını başlatmak amacıyla her biriminin bulunduğu mahallede ideolojik eğitim verilmesi ve el yapımı patlayıcıların hazırlanmasıyla kullanılmasını hedeflediği" ifade edildi.

Sanığın üzerinden 2 polisin ev adresleri çıktı

İddianamede, tutuklu sanık Mehmet Emin İ'nin cep telefonunda yapılan incelemede Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memurunun ev adreslerinin olduğu el yazılı not bulunduğu bildirildi.

Şüphelilerden bazılarının geçen yıl 9 Kasım'da Bismil ilçesi Köseli Mahallesi'ndeki kıraathaneye satırlar, sopalar ve silahlarla baskın yaptığı vurgulanan iddianamede, kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan zanlıların H.A.Y'yi kaçırarak, Lice'ye götürüp darbettikten sonra serbest bıraktığı kaydedildi.

Yakalanmamak için şifre kullandılar

İddianamede, YDG-H üyelerinin çocukları dağa götürürken "güvercin uçurma", dağa kaçırmak istedikleri çocuklar için "güvercin", molotofkokteylleri için "malzeme", barut için "şeker" ve havai fişekler için "renkli baloncuk" şifrelerini kullandıklarının tespit edildiği aktarıldı.

Ayrıca, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü bahanesiyle gerçekleştirilecek eylemlere "düğün" ve "maç" şifrelerinin verildiği vurgulandı.

İstenilen cezalar

İddianamade, sanıklardan Mehmet Emin İ, Mahsum D, Ömer Ş, Abdulsamet Ç, Cihan A, Nizamettin İ, İbrahim Halil E, Metin Ç, Fırat B, Mehmet Akif O, Mahsum E, Eşref A, Şeyhmus D, Ferhat B. ve Mehmet Emin K. hakkında "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme", "birden fazla kişiyle hürriyeti tehdit" ve "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 13 yıldan 30 yıla kadar, sanıklardan Yusuf K. ve Mehmet A. hakkında ise "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet" suçlarından bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dağa Kaçırılacak Çocuklara 'Güvercin' Şifresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement