Genç Kızı Dağa Kaçırıp Tecavüz ve İşkence Eden Zanlı 26 Yıl Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

Genç Kızı Dağa Kaçırıp Tecavüz ve İşkence Eden Zanlı 26 Yıl Ceza Aldı

Genç Kızı Dağa Kaçırıp Tecavüz ve İşkence Eden Zanlı 26 Yıl Ceza Aldı

Burdur Boğazköy'de 17 yaşındaki K.Ş.'yi dağa kaçırıp, defalarca tecavüz eden, günlerce işkence eden Alaattin Sonkaya, 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

13.01.2016 10:30  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Boğazköy'de 17 yaşındaki K.Ş.'yi annesi, kardeşi ve yakınlarının yardımıyla kaçırıp, ağaca bağladıktan sonra defalarca tecavüz eden, günlerce dağda yalın ayak dolaştıran, el ve ayaklarını zincirle bağlayarak işkence yapan Alaattin Sonkaya, 26 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

YAKINLARI KAÇIRMAYA YARDIM ETTİ

Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'de Temmuz 2014 tarihinde, ineklerini köy çeşmesine sulamaya götüren K.Ş., Alaattin Sonkaya ve yakınları tarafından el ve ayakları koli bandıyla bağlanıp, ağzı da kapatılıp kaçırıldı. Kızının kaçırıldığını öğrenen Dursun Ş., jandarmadan yardım istedi.

İŞKENCE VE TECAVÜZE UĞRADI

Şüphelilerin yakalanması için dağlık alanda helikopter destekli arama yapan jandarma ekipleri, ihbar üzerine K.Ş.'yi Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki dağ evinde el ve ayakları zincirlenmiş, battaniyeye sarılı halde buldu. Genç kızın dövüldüğü ve tecavüz edildiği tespit edildi.

8 KİŞİ JANDARMA TARAFINDAN YAKALANDI

Jandarma, K.Ş.'yi kaçıran Alaattin S. ile kaçırmasına ve saklanmasına yardım eden 7 kişiyi yakaladı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıklar hakkında 'Cinsel saldırı', 'cinsel amaçlı olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'darp' eylemlerinden cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

"TEKME VE TOKAT DARBELERİYLE UYANDIM"

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kaçırılma anını anlatan K.Ş., sanıklardan Süleyman Sonkaya'nın bir eliyle boğazını sıktığı, diğer eliyle ağzını kapattığı için bayıldığını belirterek şöyle dedi:

"Tekme ve tokat darbeleriyle uyandım. Dağlık bir alana sürükleyerek, yalın ayak, döve döve, ellerimi bağladıkları iple çeke çeke götürdüler. Bizi arayan helikopteri gördüklerinde çalılarla üzerimi kapatarak sakladılar. Kendileri de aynı şekilde saklandı. Bir süre sonra ellerimi ve ayaklarımı bir ağaca bağlayan Alaattin Sonkaya, bu haldeyken bana tecavüz etti."

"EL VE AYAKLARIM ZİNCİRLENMİŞ"

Tecavüzden sonra bağlı şekilde Faruk K.'nin dağ evine götürüldüğünü söyleyen K.Ş. ifadesini şöyle sürdürdü:

"Akşam dağ evine Alaattin'in annesi Şerife Sonkaya da geldi. Burada akrabaları Osman, Süleyman Sonkaya da vardı. Sonra onlar şüphe çekmemek için köye döndü. Alaattin Sonkaya tekrar bana tecavüz etti. Sabah başka bir adrese götürdü. Burada köyü arayarak nerelerde arama yapıldığını sordu. Sonra yine beni dağlık alana götürerek el ve ayaklarım bağlıyken cinsel saldırıda bulundu. Son olarak Korkuteli'nde götürdüğü evde beni darp etti. El ve ayaklarım zincirlenmiş, battaniyeye sarılı haldeyken jandarma baskınıyla kurtuldum."

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Yargılama sonunda mahkeme, Alaattin Sonkaya'yı 18 yaşını doldurmamış çocuğa karşı 'zincirleme istismar' ve 'cinsel amaçlı hürriyetten yoksun' bırakma suçlarından 26 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Diğer 7 sanık ise çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetten yoksun kılma eylemine yardımcı oldukları gerekçesiyle 5'er yıl hapse mahkum edildi.

ŞU ANDA ÜNİVERSİTEDE OKUYOR

Duruşma sonrasında açıklama yapan K.Ş.'nin annesi Ayşe Ş. ve babası Dursun Ş. verilen cezanın kızının acılarının dinmesi için yeterli olmadığını söyledi. Kızının günlerce yalınayak dağ bayır dolaştırıldığını, hayvan gibi ellerinin bağlanarak sürüklendiğini kaydeden Ayşe Ş., "Kızımın ayaklarından aylarca batan dikenleri çıkardık. Şu anda üniversitede eğitim gören kızım uzun süre psikolojik sorunlar yaşadı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Kızı Dağa Kaçırıp Tecavüz ve İşkence Eden Zanlı 26 Yıl Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Aaaa: İçerde 26. Yıl ona aynısını yaparlar. Kimse üzülmesin. İçerdekiler bayram eder 34 0 Yanıtla
  • Ağa: Şeytan kaçıyordur bu aileden. 30 0 Yanıtla
  • Gemici: Daga kaldırın aynını yapın lütfen ve 26 yıl da bır yıldonumde tekrarlayın nasıl onu yasayan hergun aynı travmayı yasasın en azından 28 1 Yanıtla
  • eersin ersin errttyyuii.: ceza az hadim yapilmali 21 0 Yanıtla
  • ayse: Ailede aynı oranda ceza almaliydi. 17 0 Yanıtla
  • bilge: İdam idam idam idammmmm. 15 0 Yanıtla
  • Cumhurl: Bu mu adalet? Resmen diğer mahkumların kesecekleri cezayi bekler oldu insanlar. Umarım güzel bir karşılama töreni yaparlar. 15 0 Yanıtla
  • SOSYOLOG: burdura hic vakit gecirmeden atom atilmalidit,baska türlü hizaya gelmezler. 6 8 Yanıtla
  • hisst bakbii : bunlari hapse tikayip..ömür boyu,,hergün yüz kirbac vuracaksin,, 13 0 Yanıtla
  • Fd: Allah belanı versin senin ve senin gibilerin yardım edenlerinde belasını versin ne biçim insansınız rabbim böyle insanları ne bu dünyada nede öbür dünyada gün yüzü gösterme inşallah 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement