Dagc'den Açıklama - Son Dakika
Yerel

Dagc'den Açıklama

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, bir açıklama yaparak TRT kurumunda tutuklanan ve cemiyetin üyesi olan bir muhabirin DAGC’den ihraç edildiğini, adli denetimle serbest bırakılan 5 kişinin üyeliğinin de yüce Türk yargısının vereceği karara kadar askıya alındığını belirtti.

27.07.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, bir açıklama yaparak TRT kurumunda tutuklanan ve cemiyetin üyesi olan bir muhabirin DAGC'den ihraç edildiğini, adli denetimle serbest bırakılan 5 kişinin üyeliğinin de yüce Türk yargısının vereceği karara kadar askıya alındığını belirtti.

DAGC adına açıklama yapan Feridun Fazıl Özsoy, şunları kaydetti:

"Kamuoyu bilmelidir ki, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve mensubu gazeteciler geçmişte de bugün de FETÖ yandaşlarıyla hiçbir maddi manevi ilişki içinde olmamışlardır. Bu açıdan alnımız aktır. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve onların bağlı olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu FETÖ terör örgütünün yapmaya çalıştığı alçakça darbeye anında ilk tepkiyi veren Sivil Toplum Örgütü olmuştur. Başkanlar Kurulu toplantısı için bulunduğumuz Ağrı'da darbe anında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili olarak ben, Genel Başkan Nuri Kolaylı ile Ağrı Valisi Sayın Musa Işın'ın yanında darbeye karşı ilk duruşu göstermiş kişileriz. Sözü edilen TRT Kurumunda tutuklanan ve Cemiyetimiz üyesi olan bir muhabir Cemiyetimizden ihraç edilmiş, adli denetimle serbest bırakılan beş kişinin üyeliği de Yüce Türk Yargısının vereceği karara kadar askıya alınmıştır. Gözaltına alınan diğer dört kişi ise cemiyetimiz üyesi değildir.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, darbe gecesi sabaha kadar Demokrasinin yanında, darbenin karşısında saf tutan Türk Medyasıyla bütünleşmiş aynı tavrı sergilemiş ve tutumundan bir adım geriye gitmemiştir. Bu tutumunu 17-24 Aralık süreci öncesi ve sonrasında sergilediği, ülkemiz üzerine hesaplar yapan hainlere karşı onurlu bir duruş gösterdiği kamuoyunun malumudur. Bir kez daha karalılıkla diyoruz ki; bir takım şer odakları bilsin ki gerçek gazeteciler illegal ilişkileri içende olamaz. Kalemini alçakça çıkarları; şantaj ve tehdit amaçlı kullanamaz. Bu yapıda olanlarla mücadelemiz sürecektir. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, bağlı bulunduğu ve Genel Başkan Vekili olarak temsil edildiği Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile ve Büyük Türk Milleti ile FETÖ terör örgütü ve hainlere karşı yürütülen mücadelede omuz omuzadır. İyi bilinmelidir ki; söz konusu ülkemizin bütünlüğü ve demokrasi olursa tepkimiz son derece serttir." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dagc'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement