Dağcılar, Geleneksel Hacettepe Tırmanışı Bu Yıl Yarıda Kaldı - Son Dakika
Yerel

Dağcılar, Geleneksel Hacettepe Tırmanışı Bu Yıl Yarıda Kaldı

Dağcılar, Geleneksel Hacettepe Tırmanışı Bu Yıl Yarıda Kaldı

Çankırı Dağcılık Kulübü, Ilgaz Dağı'na yaptıkları geleneksel Büyük Hacettepe Tırmanış ve Yürüyüşü'nü bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle tamamlayamadı.

20.01.2015 13:26  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü üyeleri, 2 bin 596 metre rakımlı Ilgaz Dağı'na yaptıkları geleneksel Büyük Hacettepe Tırmanış ve Yürüyüşü'nü bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle tamamlayamadı. Ekibin tırmanışı 2 bin 100 metrede bulunan Küçük Çal Tepe'de sona erdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Temsilcisi Turizm İl Müdürü Mustafa Kemal Karatatar etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "TDF İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve yıllık planlı etkinliklerimizden olan Ilgaz Küçük Hacettepe 9'uncu Kış Tırmanışı, Çankırı bölgesinden 9, Karabük bölgesinden 4 ve Kastamonu bölgesinden 3 sporcunun katılımıyla sabah 08.30'da başladı. Yer yer 1 metreyi aşan karda saat 13.30 sularında Küçük Çal Tepe'ye ulaşıldı. Bu bölgede, Ankara'dan gelen ODTÜ ve Sinop Bölgesinden katılan sporcularla karşılaştık, ilerleyen zaman ve günlerin kısalığı sebebiyle Küçük Hacet zirvesini erteleyerek dönüşe geçtik" dedi.

Dağcılık ekibi, saat 16.30 sularında başlangıç noktası olan Karayolları Bakım Evi'ne inerek, diğer illerden katılan sporcularla vedalaşıp Çankırı'ya döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dağcılar, Geleneksel Hacettepe Tırmanışı Bu Yıl Yarıda Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement