Dağcıların Malatya Kampı Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Dağcıların Malatya Kampı Sona Erdi

Dağcılık Milli Takımı, 2016 yılı faaliyet programında yer alan Malatya kampını tamamladı.

26.08.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağcılık Milli Takımı, 2016 yılı faaliyet programında yer alan Malatya kampını tamamladı.

İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilen kampa Türkiye'nin çeşitli illerinden 7 sporcu katıldı. Dağcılar, kampla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milli sporcu Övgün Yıldırım, ilk defa dünya şampiyonası öncesi böyle bir kampın yapıldığını ifade ederek, verimli bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Kampa, Türkiye'de dereceye giren sporcuların katıldığını anımsatan Yıldırım, "Kamp, yarışma havasında geçti. Yarışmalara her zaman birinci olmak için gidilir ama bu spor Türkiye'de daha yeni gelişiyor. Yarışmalara katılmak bile bizim için bir başarıdır. Ama yarışmalara en iyi dereceleri yapmak için gidiyoruz." dedi.

Boulder (kısa kaya tırmanışı) dalı sporcusu Zorbey Aktuyun ise Türkiye için milli takım kampının bir ilk olduğuna dikkati çekerek, Malatya'da kamp çalışmalarına katıldığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Aktuyun, yıl içerisinde yarıştıkları sporcularla Malatya'da kamp yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye için iyi bir başlangıç. Her şeyin başlangıcı biraz sancılıdır. Bundan sonraki kuşaklar için daha faydalı olacak. Biz de güzel bir bilgi paylaşımı yapıyoruz." diye konuştu.

Kadınlarda Türkiye birincilikleri bulunan Ayşen Armanlı ise milli takım kampındaki çalışmalarını en iyi şekilde tamamlayarak, ikinci kez Dünya Şampiyonası'na katılmak istediğini vurguladı.

Dünya Tırmanma Şampiyonası, 14-18 Eylül'de Fransa'da yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dağcıların Malatya Kampı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement