Dağtekke Mahallesi'nde Kır Turizmi Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Dağtekke Mahallesi'nde Kır Turizmi Heyecanı

Dağtekke Mahallesi\'nde Kır Turizmi Heyecanı

Torbalı Belediye ‘si Dağtekke Mahallesi’nde yaptığı çalışmalarla “Kır Turizmi Projesinin” ilk adımını oluşturdu.

16.03.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediye 'si Dağtekke Mahallesi'nde yaptığı çalışmalarla "Kır Turizmi Projesinin" ilk adımını oluşturdu. Başkan Görmez, "Mahalleye dönüştürülen köylerimizin doğal dokusunu korurken, onları alternatif turizmin, sağlıklı yaşamın en değerli alanı haline getireceğiz"dedi.

Torbalı Belediye'si Dağtekke Mahallesi'nde yaptığı çalışmalarla "Kır Turizmi Projesinin" ilk adımını oluşturdu. Mahallede Torbalı Belediyesi'nce meydan düzenlemesi, aydınlatma, araç parkı, mahalleli kadınların satış yapabilmesi için 14 adet konteynır desteği, boya ve temizlik çalışmaları yapıldı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından açılışı gerçekleştirilen Dağtekke Meydanı'nda esnaf organik ürünlerini satışa sunmanın mutluluğunu yaşadı. Kır turizmi projesiyle birlikte mahallede yaşayan vatandaşların daha fazla istihdam edileceğini belirten Dağtekke Mahalle Muhtarı Halit Bardak " Torbalı Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dağtekke Mahallesi olarak yapılan çalışmalardan son derece memnunuz. Projenin ikinci etabında mahallemize turlar düzenlenecek. Dağtekke Mahallesi ciddi manada büyüleyici doğasıyla, eşsiz manzarasıyla, temiz çam havasıyla, şifa kaynağı suyuyla ve organik ürünleriyle ziyaretçilerini bekliyor" dedi.

Açılışa katılan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de alternatif kır turizmi için Torbalı köylerinin eşsiz değerlere sahip olduğunu belirterek, mahalleye dönüştürülen köyleri sağlıklı yaşamın alanı haline getireceklerini ifade etti.

"TORBALIMIZA KIR TURİZMİ GELECEK"

Başkan Görmez Avrupa ve Amerika'da alternatif turizmin yükselen yıldızı olarak kabul edilen 'kırsal turizm' için Torbalı'nın en uygun ilçe olduğunu, köylerde butik konaklama için örnek çalışmalar düşünüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Torbalı zengin bitki örtüsü, ormanları, dağları, sosyal yaşam alanları, su kaynakları, doğal dokusu ve yapısını koruyan önemli merkezlerden biridir. Sadece doğal doku değil, üretimde de bol çeşitliliğe sahibiz. Oldukça zengin bir potansiyele sahip olan köylülerimiz doğa ve çevre tutkunu Ege halkının her türlü sosyal, sportif, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak birikime sahip. Ulaşım başta olmak üzere, köylerimize düzenlenecek turlar için çalışmalar yaptırıyoruz. Huzurlu bir hafta sonu için Torbalı tercih edilebilir. Köy ya da kırsal turizm aynı zamanda manevi açıdan değerlerimizi besleyen, farklı sosyal grupları buluşturan, doğaya, çevreye ve insanımıza sahiplenme duygusu oluşturan önemli buluşmadır. Olayın hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel boyutları vardır. Dünyada kırsal turizmde etkin olan Portekiz, İsviçre, Almanya, Macaristan, İtalya Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler kendi aralarında yarışıyor. Bizde turizm denince sadece akla deniz, güneş ve kum geliyor. Tarihsel doku, doğa ve çevre gibi diğer değerlere insanımızı yönlendirmeliyiz. Köyümüze giden, onun dağlarında gezen, spor yapan, çeşmesinden su içen, köylünün yumurtasını, peynirini, üzümünü, ürününü satın alan, gerektiğinde sofrasında oturan o diyalogu kuran bir sürece doğru gidiyoruz. Üretilen projelerle birlikte İzmirli bir tatil sabahı kalktığında Torbalımıza kır turizmi için gelecektir."

Görmez, belediye olarak bir dizi kırsal turizm aktivitelerini başlatacaklarını da sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dağtekke Mahallesi'nde Kır Turizmi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement