Daily Mirror, Türk Ligi'nden Alınabilecek 5 Futbolcuyu Yazdı - Son Dakika
Spor

Daily Mirror, Türk Ligi'nden Alınabilecek 5 Futbolcuyu Yazdı

İngiliz basınından Daily Mirror, Premier Lig'de yer alabilecek 5 Süper Lig oyuncusunu yazdı, listede Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk, Sneijder ve Bruma yer aldı.

15.08.2014 07:48  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBC ve UEFA'da spikerlik görevleri alan, Türk futbolunu yakından tanıyan Paul Sarahs, Daily Mirror için Türk futbolunun en değerli ve Premier Lig'de büyük etki yapacak 5 ismini yazdı.

Sporx'de yer alan habere göre; işte Paul Sarahs'a göre Premier Lig'de dahi çok önemli rol alabilecek 5 isim ve özellikleri;

1. CANER ERKİN

Yaş: 25
Kulüp: Fenerbahçe
Pozisyon: Sol bek, sol kanat

Taktiksel olarak esnek ve çok güzel bir sol ayağa sahip. Caner, Fenerbahçe'nin 19. şampiyonluğu kazanmasında büyük rol oynadı. Sol kanatta oynadığı uzun yıllardan sonra, Hasan Ali'nin takımdaki rolünü aldı ve Fenerbahçe'nin ilk tercihi haline geldi.

Çalışma disiplini ve takım arkadaşlarına yarattığı gol şanslarıyla öne çıkıyor. Fiziği, dengesi ve tekniğiyle Premier Lig'de önemli etki yaratacak. Türkiye'de hiç ödül alamadı ama taraftarlar arasında en popüler isim haline geldi. Liverpool ve Inter istedikten sonra, bu yaz Fenerbahçe ile yeni bir kontrat imzaladı.

Bu kulüpler için ideal: Liverpool ve Arsenal

2. MEHMET TOPAL

Yaş: 28
Kulüp: Fenerbahçe
Pozisyon: Defansif orta saha

Eski Valencia oyuncusunun lakabı örümcek. Bu lakabı almasının nedeni top kapmada ve ara pası yapmadaki olağanüstü yeteneği. Topal zarif, akıllı ve oyunun gidişatını kolaylıkla değiştirebilecek bir oyuncu...

Pozisyonu ve özellikleri nedeniyle Süper Lig'de ona rakip olabilecek bir oyuncu yok. Dünya üzerindeki tüm liglerde rahatlıkla oynayabilir. Fenerbahçe'de bek oyuncuları onun varlığı nedeniyle bir kanat oyuncusu kadar rahat hücuma çıkabiliyor. Düşünülenden daha hızlı ve pozisyon almada olağanüstü kabiliyetli. Topal, Premier Lig'de istisnasız her takımda oynayabilecek kaliteye sahip.

Bu kulüpler için ideal: Liverpool ve Manchester United

3. ALPER POTUK

Yaş: 23
Kulüp: Fenerbahçe
Pozisyon: Merkez orta saha

Geçen sezon şampiyonluğu kazanan Fenerbahçe'nin bir diğer kaliteli oyuncusu. Dinamik bir iki yönlü orta saha oyuncusu. Sahadaki çalışkanlığı, gol pozisyonu üretmede ve gol yollarındaki kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Türk Milli oyuncu, Fenerbahçe'ye gelmeden önce Galatasaray'ın da gündemindeydi. Fakat, Alper Potuk İstanbul'un Asya yakasına gitmeyi tercih etti.

Türk Ligi'nin doğası gereği fizik durumu çok iyi ve oyun anlayışı gereği birçok Premier Lig kulübü için ideal bir seçenek olacaktır.

Bu kulüpler için ideal: Southampton, Tottenham, Swansea

4. BRUMA

Yaş: 19
Kulübü: Galatasaray
Pozisyon: Kanat

Türkiye'deki ilk sezonunda çok önemli bir diz sakatlığı yaşadı ama Bruma gerçekten çok özel bir yetenek. Topla olağanüstü yeteneği olan 'tel gibi' bir kanat oyuncusu. Hızlı ve maharetli ayaklarıyla rakip savunmacıları çok rahat şaşırtıyor.

Türkiye'deki yabancı kuralı nedeniyel Süper Lig kulüpleri yabancı oyuncuları daha rahat satıyor. Geçen sezon Galatasaray, Podolski ve Balanta ile ilgilendiğini söyledikten sonra, Bruma ile imzaladı. Premier Lig'de hücum gücüne kalite getirmek isteyen takımlar mutlaka ilgilenmeli.

Bu kulüpler için ideal: Newcastle, Sunderland, Aston Villa

5. WESLEY SNEIJDER

Yaş: 30
Kulübü: Galatasaray
Pozisyon: Ofansif orta saha

Manchester United ile uzun süre flört etti. Sneijder, Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla en yüksek seviyede nasıl maçın kaderini değiştirebileceğini herkese, tekrar gösterdi. Galatasaray, bu yaz Sneijder'in kulüpten gidemeyeceğini ve oyuncunun mutlu olduğunu söyledi. Ancak, söylentiler hiç durmadı.

Prandelli, sezon başında denediği 4-4-1-1 taktiğinde ısrar edecek Sneijder, hayalini kurduğu 10 numara pozisyonunda oynar. Bu sezon Hollandalı Milli yıldızın patlama sezonu olur. Öte yandan, 30 yaşındaki oyuncunun adı hiç durmadan transfer söylentilerinde yer alacak.

Bu kulüp için ideal: Manchester United

Daily Mirror, Türk Ligi\'nden Alınabilecek 5 Futbolcuyu Yazdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Daily Mirror, Türk Ligi'nden Alınabilecek 5 Futbolcuyu Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Yanlışsam düzeltin: Caner ? öyle karaktersiz oyuncuları kim ister ? bi türkiye de canere tolerans var . elin oğlu böyle çirkef oyuncuyu barındırmaz. fenev gibi karaktersiz oyuncuların yoğunlukta olduğu başka takımdada tutunamaz. alper potuk kimdir ? kaç maçta öne çıkmıştır ? mehmet topal dediğin valencia dayken neden başka takımların lsitesine giremedi ? bruma hangi maçta oynadı ? sakatlıktan yeni çıktı ve daha kaliteli bi oyunu bile yok. listede SNEIJDER bi tek var ve kariyeri belli biri diğer 4 ü ile aynı listeye konmayacak kadar kaliteli bi isim. 9 14 Yanıtla
  • ugur: tabi onur hiçe sayın zaten onur kötü bunlar iyi alper ne oydaki fenerde transefere yapılabilir oyuncu oluyor anlamadım 13 5 Yanıtla
  • Güray YAĞCI: niye almıyorlar o zaman yalanın bu kadarı olmazbunları bedava veriyorlar oyuncu yok mu başka 2 1 Yanıtla
  • bene: burdur 1 1 Yanıtla
  • gokhann: hakkatten şarkı ismini bilen varsa yazsın :) 0 0 Yanıtla

Advertisement