Daily Sabah, Arapça İnternet Yayınına Başladı - Son Dakika
Güncel

Daily Sabah, Arapça İnternet Yayınına Başladı

Daily Sabah, Arapça İnternet Yayınına Başladı

Türkiye’nin en büyük İngilizce haber kaynağı Daily Sabah’ın Arapça versiyonu yayın hayatına başladı.

19.09.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük İngilizce haber kaynağı Daily Sabah'ın Arapça versiyonu yayın hayatına başladı. Daily Sabah Arapça, Turkuvaz Medya Grubu'nun İngilizcenin ardından yabancı dilde ikinci büyük yayını oldu.

İnternette Arapçayı da yayın dilleri arasına dahil ederek dev bir adım atan Daily Sabah, dünyadaki Arap nüfusun ve Türkiye'deki Arap okurların Türkiye gündemini yakından takip edebilmesini sağlıyor. Kurulduğu 2014 Şubat ayından bu yana Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz'ün liderliğinde İngilizce olarak dünyaya seslenen Daily Sabah gazetesi, Arapça internet sayfası ile birlikte daha geniş bir coğrafyaya hitap etmeye başladı.

Dünyada yaklaşık 350 milyon insanın ana dili olan Arapça, bir milyarı aşkın Müslümanın ibadet dili olmasının yanı sıra, 22 ülkenin de resmi dili olma özelliğini taşıyor. Bu kitlenin yanı sıra Türkiye'deki Arap okurları da hedefleyen Daily Sabah Arapça, siyasetten iş dünyasına, kültür sanattan magazine kadar geniş bir yelpazede hazırlanan içeriği okuyucuyla buluşturuyor.

Daily Sabah Dijital Yayınlar Yönetmeni Osman Bahattin Dirlik, "Arapça internet yayınımızla birlikte Daily Sabah'ın sesi, 350 milyonluk ilave bir kitleye ulaşmaya başladı. Nitekim Afrika'nın kuzeybatısından, Arap yarımadasının doğu ucuna kadar geniş bir alana yayılmış, 22 ülkede 350 milyon kişi ve Brezilya'dan Japonya'ya sürgünlerde dağılmış birçok Arap bulunmakta. Hem Türkiye hem de Arapça konuşan coğrafyaya yönelik özel dosya ve yayınların yer aldığı sayfaya ayrıca Türkiye ile Arap dünyasının farklı bölgelerinden yazarlar da katkıda bulunacak" dedi.

İnternet sayfasının açılmasından kısa bir süre önce etkinleştirilen Daily Sabah Arapça Twitter ve Facebook hesapları da aktif yayın yapıyor. Yalnızca Arapça içeriğin paylaşıldığı hesapların takipçi sayısı, gördüğü ilgiyle hızla artıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Daily Sabah, Arapça İnternet Yayınına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement