DAKA'dan Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

DAKA'dan Bilgilendirme Toplantısı

DAKA\'dan Bilgilendirme Toplantısı

DAKA, Muş'un Malazgirt ilçesinde "Küçük Girişimcilerin Desteklenmesi Mali Programı" bilgilendirme toplantısı düzenledi.

02.06.2015 13:00  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Muş'un Malazgirt ilçesinde "Küçük Girişimcilerin Desteklenmesi Mali Programı" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malazgirt Öğretmenevi'nin konferans salonunda DAKA Birim Uzmanı Nurettin Polat ve Van Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan Sarıkaya tarafından desteklemelerle ilgili sunum yapıl. Toplantıda konuşan DAKA Birim Uzmanı Nurettin Polat, Malazgirt esnafına yüzde 50 hibe destekleme programı ile iş yeri açmalarına yardımcı olacaklarını belirterek, "DAKA olarak TRB2 bölgesindeki Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerindeki girişimci sayısını, ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasını amaçlamaktayız. Küçük esnaf kapsamlı proje adı altında iş yürütmek isteyen esnafa ve üretim faaliyetlerinde başarı gösteren esnaflara yüzde 50 hibeli kredi desteklemesi sağlanacak. DAKA olarak 2009 yılından beri bölgede çeşitli mali destekleri uyguluyoruz. Herkesin projemize başvurabileceği bir program olduğundan dolayı bu programı çok önemsiyoruz. Proje başvuruları 25 Ağustos 2015 Saat 23.59'a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılmalı ve gönderilmelidir. Saat 23.59 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Projenin KAYS üzerinden alınan çıktısı, diğer belgelerle birlikte elden 18 Ağustos ile 25 Ağustos 2015 saat 17.00'ye kadar DAKA'ya teslim edilmelidir. Zamanında KAYS üzerinden gönderilmeyen veya matbu olarak DAKA'ya sunulmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Amacımız bütün girişimcilere ulaşmaktır. Malazgirt'te çok güzel projelerin yapılacağına inanıyorum. Şimdiden bu proje sahiplerini kutluyorum. Programımızın bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, Malazgirt Şoförler Odası Başkanı Celal Şahin Tekin, DAKA Birim Uzmanı Nurettin Polat ve Van Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan Sarıkaya, Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Nazım Yalçın, kurum amirleri, okul idarecileri, yatırımcılar ve iş adamları katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DAKA'dan Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement