Dakar Uluslararası Konferans Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dakar Uluslararası Konferans Merkezi Açıldı

Türk inşaat şirketi tarafından yapımı tamamlanan Dakar Uluslararası Konferans merkezi törenle açıldı.

24.10.2014 04:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk inşaat şirketi SUMMA tarafından yapımı tamamlanan Dakar Uluslararası Konferans Merkezi, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın katıldığı törenle açıldı.

Sall, çok sayıda bakan ve milletvekilinin de katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, konferans merkezinin inşaatının çok kısa sürede bitirildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış törenine Türkiye adına katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, tören sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı 10 ay gibi kısa sürede tamamlanan merkezin, 14 bin metrekare kapalı, 24 bin metrekare açık alana sahip olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, "Başta Senegal Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmak üzere tüm Senegalliler, konferans merkezinin yapılmasından memnun. Bu başarılı çalışma sonrası bazı şirketlerimiz yeni iddialı proje alma aşamasında" dedi.

Açılışı yapılan konferans merkezinin Senegal için tarihi bir olay olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kasım içinde Frankofoni zirvesi yapılacak. Fransızca konuşan ülkeler Senegal'de olacaklar, Türk Eximbank'ın kredi desteği ile Türk şirketinin neler yaptığını bütün dünya görmüş olacak" diye konuştu.

Senegalliler, açılış sonrası verilen konserde eğlendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dakar Uluslararası Konferans Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement