Dalaman Havalimanı'nda 51 İşçinin İşten Çıkarılması - Son Dakika
Güncel

Dalaman Havalimanı'nda 51 İşçinin İşten Çıkarılması

Dalaman Havalimanı\'nda 51 İşçinin İşten Çıkarılması

Dalaman Havalimanında taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler, iş akdinin feshedilmesine tepki gösterdi DHMİ Dalaman Havalimanı Başmüdürü Kasap: "İşten çıkarılanlar işsiz kalmayacak.

05.08.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman Havalimanı'nda, taşeron firmaya bağlı çalışan 51 işçi, işten çıkarılmalarına tepki gösterdi.

Sendikal haklarının engellendiğini ve gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini iddia eden işçiler, Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü (DHMİ) binası önünde, işten çıkarılmalarını protesto etti.

İşçiler adına açıklama yapan Beyza Akıncı, 50 arkadaşının işine son verildiğini diğerlerinin de istifaya zorlandığını iddia etti. Havalimanında çalışan taşeron temizlik işçileri ve güvenlik görevlilerinin çeşitli baskılara maruz kalarak, işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını ileri süren Akıncı, "Amacımız işverene zorluk çıkarmak değil, işbirliği içerisinde yasalara uygun, uygar ülke koşullarında çalışılmasını sağlamaktır. Haksız işten çıkarmalar ve isteğimiz olan belgeler verilinceye kadar eylemlerimiz devam edecek" dedi.

İşçilerin avukatı Aysel Dirliktutan ise işten çıkarılan işçilerin ve güvenlik görevlilerinin haklarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

DHMİ Dalaman Havalimanı Başmüdürü Yaşar Kasap, Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin 7 Mart'ta ihaleye çıktığını, 1 Ağustos'ta da ihaleyi kazanan şirkete devredildiğini bildirdi.

İhaleyi kazanan şirketin havalimanı bünyesindeki taşeron firmalarda çalışan 24 güvenlik görevlisi, 23 temizlik işçisi ve 4 danışma memurunun iş akitlerini feshettiğini anlatan Kasap, şunları kaydetti:

"İhale şartnamesinde yer alan 'Azaltılacak personel sayısı' maddesince bu kişiler işten çıkarıldı. Taşeron firmaları onlara işten çıkışlarının olduğuna yönelik tebligat gönderdi. Bazı işçiler bu tebligatları kabul etmedikleri için böyle bir sıkıntı oldu. İşçilerin firmaları burada iş akdi feshedilen kişilere başka yerlerde iş imkanı sunuyor. İşten çıkarılanlar işsiz kalmayacak. Önümüzdeki günlerde sorunun giderileceğini ümit ediyorum." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dalaman Havalimanı'nda 51 İşçinin İşten Çıkarılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement