Dalaman Orman Emekli İşçilerini Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Dalaman Orman Emekli İşçilerini Uğurladı

Dalaman Orman Emekli İşçilerini Uğurladı

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan 13 orman işçisi, düzenlenen törenle emekliliğe uğurlandı.

25.03.2013 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan 13 orman işçisi, düzenlenen törenle emekliliğe uğurlandı.

Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen veda etkinliğine Muğla Orman Başmüdür Yardımcıları Abit Baca, Vedat Dikici, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Arslan, Genel Mevzuat Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Müdür Yardımcısı Özay Güçlü, Merkez İşletme Şefi Mehmet Oruç, Ortaca İşletme Şefi Aydın Ersoy,

Bahtiyar İşletme Şefi Ömer Kahraman, Çaldere İşletme Şefi Ferdi Karacan, emekli olan 13 işçi ve İşletmelerde görevli personel katıldı.

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Arslan'nın yaptığı konuşmada; " Sizleri beklettiğimi için Özür dilerim. Bilindiği gibi Fethiye İlçesi'nde cenaze olduğu için biraz geç kaldım. Sizlerin şimdi emekli olmazında gerek İşletme Müdürlüklerin gerekse bizlerin büyük emeği oldu. Sizler bu gün kadro verilmemiş olsaydı bu gün emekli olamazdı. Çünkü 6 ay çalışıp, 6 ay boş gezmek zorunda kalacaktınız. Öz Orman İş Sendikası olarak 2007 yılında sizler içinn 7 bin kadro aldık. Eğer bu kadrolar alınmamış olsaydı 6 ay çalışıp, 6 ay çalışmamak demektir. Yaş haddi hariç emekli olmak zordu. O günlerde bu kadroların verilmesinde sizlere sahip çıkan buradaki İşletmedeki arkadaşlarımızı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız sizlere işimiz yok deyip, 6 ay çalıştırmasaylardı 6 ay doldurtmasaydı bu kadar kadro almaya imkanımız yoktu. Bu Orman Teşkilatı'ndaki kadrosuzluk, bir problem bir yara. Yani 2007 yılında yaklaşık 13 bin arkadaşımız kadro aldı. Bunların içinde en kalabalık olan yer Muğla'ydı. O gün bin 500 kişi arkadaşımız kadro alamamamıştı. Bu günlerde 7 binlere, 7 bin 600'lere ulaştık. Demekki burada burada bir arıza var. Yani kadroyu almamız yetmiyor; bir müddet sonra sirkilasyondan dolayı o aynı rakamlara doğru gidiyoruz. Bu yılda 3 bin 200 kişiye talep ettiler, Maliye ne kadarını verir bilmiyorum. Şu demektir; 3 bin verse yaklaşık 10 bin. Bu demektir bizim işçimizin yüzde 50'si 6 ay çalışıyor demektir. Bu bize göre sürdürülebilir yapılanma değildir. Burada herşeyden önce buradaki iş geçici değildir; iş mevsimlik değildir. İş yıl 12 ay devam eden bir iştir" dedi.

Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Orman teşkilatı yeni bir yapılanmaya ihtiyaç vardır. Çünkü iş sürekli olduğuna göre, emekli olanın yeri boşaldığı zaman kadrosuda iptal oluyor. Arkadaşlarımız yüzlerinin akıyla emekli olunca yerine bir başkası alınmıyor. Şu anda Dalaman Orman İşletmesi'nden emekli olan arkadaşlarımızın kadroları gitmiş demektir. Bunların yerlerine sadece geçici işçi alınacak. Biz diyoruz ki Emekli olanların kadroları gitmesin alınacak işçilere bu kadrolar verilsin istiyoruz"

Yapılan konuşmaların ardından emekliye ayrılan 13 orman işçisine plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman Orman Emekli İşçilerini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement