Dalından topladıkları zeytinin nasıl kurulacağı vatandaşa öğretiyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Dalından topladıkları zeytinin nasıl kurulacağı vatandaşa öğretiyorlar

Dalından topladıkları zeytinin nasıl kurulacağı vatandaşa öğretiyorlar Dünya'nın en kaliteli sofralık zeytinlerinin üretildiği Mudanya ilçesinde üreticiler topladıkları zeytinleri tüketiciye uygun fiyata sunup zeytini nasıl kurulacağını öğretiyor.

22.11.2020 11:11  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalından topladıkları zeytinin nasıl kurulacağı vatandaşa öğretiyorlar

BURSA - Dünya'nın en kaliteli sofralık zeytinlerinin üretildiği Mudanya ilçesinde üreticiler topladıkları zeytinleri tüketiciye uygun fiyata sunup zeytini nasıl kurulacağını öğretiyor.

Trilye tipi olarak bilinen lezzetiyle ön plana çıkan sofralık zeytinin hasadına Bursa'nın Mudanya ilçesinin köylerinde başlandı. Üreticiler dalından tek tek koparttıkları zeytinlerini tüketiciye uygun fiyata sunup onlara zeytini nasıl doğal yollarla olgunlaştıracaklarını öğretiyorlar. Bu şekilde tüketiciler zeytinlerini damak lezzetine az tuzlu veya çok tuzlu olarak tüketebiliyor. Zeytinin tuzlama, yağlı ve salamura çeşitlerini yapan üreticiler tüketicilere bu olgunlaşma çeşitlerini gösterip vatandaşların damak tadına uygun zeytini kurmasını sağlıyor. Bu şekilde vatandaşlar hem damak tadına hem de doğal zeytini kurmayı öğrenip sağlıklı zeytin tüketmiş oluyor.

Zeytin hasadına başlayan üretici Murat Türker, "Bu yılki zeytin hasadına başladık. Mudanya ilçesinin köylerinde dünyanın en kaliteli sofralık zeytinleri üretiliyor. Bu zeytinler çekirdeği küçük eti iri aynı zamanda yağ oranı fazla olduğu için çok lezzetli, biz bu zeytinleri tüketiciye ulaştırıp onlara doğal zeytini nasıl kuracaklarını öğretiyoruz. Zeytin doğal olarak hemen olgunlaşmaz en az 6 ay sonra olgunlaşmaya başlar" dedi.

Dalından topladıkları zeytinin nasıl kurulacağı vatandaşa öğretiyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dalından topladıkları zeytinin nasıl kurulacağı vatandaşa öğretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement