Dalyan'a Klipli Tanıtım - Son Dakika
Yerel

Dalyan'a Klipli Tanıtım

Dalyan\'a Klipli Tanıtım

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi bölge turizminin yükselen değerlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

11.09.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi bölge turizminin yükselen değerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Dalyan'ın tanıtımı için Gazeteci Ersin Turan tarafından bir klip hazırlandı.

Klip, Dalyan severler ve arama motorlarından Dalyan hakkında bilgi arayanlar tarafından beğeni ile izleniyor.

Yılın sekiz ayını Ortaca'nın Tepearası mahallesinde mütevazi bir köy yaşamı altında hayvanları ile birlikte geçiren Ersin Turan, kısa metraj Dalyan tanıtım videosunu ilgilenenlerin www.gezitatil.tv adresinden izleyebileceklerini söyledi.

Tüm masraflarını kendi imkanları ile karşıladığı klibin Dalyanseverler adlı facebook sayfasında da devamlı yayınlandığını belirten Turan, hava ve kara çekimleriyle klibi hazırlarken maddi manevi kimseden destek almadığını ifade etti.

10 yıllık Dalyan sevdasını anlatırken, mesleki anlamda edindiği tecrübeleri Dalyan'ın tanıtımı için kullanmaya hazır olduğunu belirten Turan; "İstanbul basınında muhabir olarak görev yaptığım yıllardı.1989 yılında Dalyan İztuzun'da yine girişimcilerin yapılaşma istekleri vardı. Buna karşında dünya çevrecileri ile Dalyan halkı ayaklanmış karşı protesto eylemlerine başlamışlardı. İstanbul'dan o protestoyu izlemek için görevli olarak gönderildiğim Dalyan'a vurgunluğum o tarihte başladı. Yıllarca yerli turist olarak gelip gittiğim şirin belde her geçen yıl daha da gelişip büyüdükçe içimdeki Dalyan aşkı da o derece gelişti. Yaklaşık 10 yıl önce bir Karadenizli olmam bile benim buraya yerleşmemi engelleyemedi. Tepearası o zaman köydü. Ufakta olsa bir yer alıp ilk yıllar iki ay ardından üç ay derken son beş yıldır artık yılın yaklaşık sekiz ayını eşimle birlikte burada geçirmeye başladık. Dalyan'ın en büyük noksanı tanıtım eksikliğiydi. Bir kısa metraj klip hazırlamayı planladım. İstanbul'dan kendi ekibimi getirdim. Dalyan'daki girişimcilerle bir ön görüşme yaparak geniş kapsamlı bir tanıtım hazırlamak istediğimi belirttim. Görüştüğüm Dalyan turizmcileri maalesef cebimizden para çıkar diye yanaşmadılar. Oysa ben para istememiştim. Ben belgeseli hazırlayayım siz de Dalyan meydanında bir barkovizyon sistemi kurun bu tanıtım devamlı orada gösterilsin, ben tanıtımı her yıl yenilerim dedim ama kimse ilgilenmedi. İş başa düştü ve kendim turizmcilerin yapması gereken işi yaptım. Mutluyum. Ben mesleğimin son 15 yılını ulusal televizyon kanallarında tamamladım. Dalyan tanıtımı için kim ne yapmak istiyorsa, turizmci olur. Otelci olur. Pansiyoncu olur. Tanıtım konusunda benden yardım isteyen herkese yardım etmeye hazırım. Önemli olan Dalyan tanıtımıysa ben varım" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalyan'a Klipli Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • By law: 2 raki icsen daha iyisini yapardin hiyar 0 0 Yanıtla

Advertisement