Dalyan'da Sporcular 'Caretta Run' İçin Koştu - Son Dakika
Güncel

Dalyan'da Sporcular 'Caretta Run' İçin Koştu

Dalyan\'da Sporcular \'Caretta Run\' İçin Koştu

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, bu yıl ilki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda geniş katılımla düzenlenen 'Uluslararası Dalyan Caretta Run' koşusu, ödül töreniyle sona erdi.

30.10.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, bu yıl ilki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda geniş katılımla düzenlenen 'Uluslararası Dalyan Caretta Run' koşusu, ödül töreniyle sona erdi.

Ev sahipliğini Ortaca Belediyesi'nin yaptığı yarışlar, 14 ve 21 kilometrelik yarı maraton olmak üzere iki ana kategoride yapıldı. Yarışlara, 700 sporcu katıldı. Yarışları, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Muğla İl Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şenay Yalçın, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof.Dr. Yakup Kaska, Kaptan June Haimoff, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi. Yarışların öncesinde konuşan Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, "Caretta Run'un Cumhuriyet'imizin 93. yılına rastlaması nedeni ile çok önemsiyoruz. Caretta Run'a beklenenden daha fazla ilgi ile karşılaştık. Sporun birleştirici bir özelliğe sahip olduğunu düşürüyoruz" dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayiciler Odası Başkanı Bülent Karakuş da organizasyona katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti ile getirip, turizmin geliştirilmesine katkı sağlayacak bütün projelerin içinde olacaklarını söyledi. Ortaca Belediye Başkanı CHP li Hasan Karaçelik ise, şöyle dedi:

"Bugün bildiğiniz gibi ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Caretta Run koşusu hem çevre hem de sağlık boyutu açısından çok önemli. Ancak çok bu koşunun çok öemli bir yanı daha var. O da tanıtım boyutu. Dalyan'ı, yöremizi bu tür organizasyonlar ile tanıtmak. Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi 10 gün süren Hasat Festivali, Dalyanlı Pehlivan Güreşleri ile son buldu. Geçtiğimiz hafta sonu ise 3 gün süren Hür Pedal Bisiklet Festivali'ni yaptık. Burada amaç Dalyan'da turizm sezonunu mümkün olduğunca uzatmak ve yöremizin tanıtımına katkı koymaktır. . Emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyor ve sporculara da başarılar diliyorum."

Vali Amir Çiçek, bu yıl 93'üncü yıldönümü kutlanan Cumhuriyet'in, Türk milletine layık olan bir yönetim olduğunu belirtirken, "Ama; Sporu, kültürü ve ekonomisi ile güçlü olan bir yönetim. Bugün Dalyan da doğası, güneşi, denizi ve bir çok güzelliği ile büyük bir destinasyona sahip olan bir yer. Biz buraları koruma ile kalmıyor. Geçen yıl Caretta Caretta'larla yüzme yarışı yaptık. Bu yıl Caretta Caretta'ları korumak için Caretta Run ismi ile birinci uluslararası koşuyu düzenledik. Bu koşu bu bölgeye güzel bir iz bırakacak insanlığı,sevgiyi birliği, beraberliği,barışı üretkenliği işte Cumhuriyet sevgisini demokrasiyi burada hep birlikte yaşayacağız. Bu büyük bir katılım ile yapılan bir organizasyon oldu. Başta katkısı olan herkese çok teşekkür ediyor sporcularımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan yapılan koşularda 21 kilometre erkeklerde Erkan Bacak birinci, Faruk Kar ikinci, Rıdvan Öztürk de üçüncü olarak yarışı tamamladı. bu kategoride kadınlarda Ayşegül Yılmaz birinci olurken onu ikinci olan Meltem Deniz ve üçüncü olan Ayfer Fındık izledi.

14 kilometre erkeklerde Ayhan Çalışkan birinci, Mustafa Küçük ikinci, Ramazan Şimşek üçüncü oldu. Aynı kategoride kadınlarda ise Aslı Sertçelik birinci, Eda Nurçelik ikinci, Menevşe Sultan Solmaz üçüncüğü elde etti. Dereceye girenler, madalya ve kupayla ödüllendirildi. Ayrıca birincilere Anadolu Jet'ten uçak maketi ve bileti, ikinci ve üçüncülere ise çeşitli otellerde konaklama hediyeleri verildi.

Ödül töreni sonrasında Balkan müziklerini elektronik altyapıyla sentezleyerek müzikseverlerin büyük ilgisini çeken dünyaca ünlü DJ Shantel, Dalyan Caretta Run'da sahne alarak canlı performans sergiledi. Etkinlikte koşununyanı sıra yoga, pilates aktiviteleri düzenlendi.

- Ortacamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dalyan'da Sporcular 'Caretta Run' İçin Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement