Dalyan Kanalı'na İkinci Arabalı Feribot - Son Dakika
Güncel

Dalyan Kanalı'na İkinci Arabalı Feribot

Muğla'daki Dalyan Kanalı'na indirilen ikinci arabalı feribotla, araç taşınmasının yanında orman, tekne ve sazlık yangınlarına da müdahalede bulunulacak.

18.06.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'daki Dalyan Kanalı'na indirilen ikinci arabalı feribotla, araç taşınmasının yanında orman, tekne ve sazlık yangınlarına da müdahalede bulunulacak.

Balıkesir'in Cunda Adası'ndaki tersanede yapımı tamamlanan, yaklaşık 200 bin liraya mal olan arabalı feribot, karayoluyla 2 günde Dalyan'a getirildi.

Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerindeki mahalleleri birbirine bağlayan Dalyan Kanalı'na indirilen, 12 metre uzunluğunda, 5,5 metre genişliğindeki feribotun, 4 otomobili ya da 2 kamyonu aynı anda taşıma kapasitesi bulunuyor.

Feribot, karayoluyla yaklaşık 1 saat süren yolu, 5 dakikaya düşürecek.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, valiliğin önderliğinde Muğla'ya Hizmet Götürme Vakfınca gerçekleştirilen Dalyan Kanalı'ndaki araç feribotu ihalesini aldıklarını söyledi.

Esas amacın vatandaşlara ve bölgeye hizmet vermek olduğunu vurgulayan Gültekin, "4 ayrı yerden en iyi teklifi veren, Cunda Adası'ndaki tersaneye, feribot siparişini verdik. 4 ay gibi kısa sürede tamamlanan feribotu suya indirdik." dedi.

Feribotun kapasitesi sayesinde, ambulans ve itfaiye araçlarının 5 dakikada karşı kıyıya ulaştırılacağını ifade eden Gültekin, feribotun yapımı sırasında çevreye uyumlu olmasını da göz önünde bulundurduklarını anlattı.

Yangınlara müdahale edilecek

Gültekin, araçları ve insanları karşıya geçirmenin yanında bölgeye katkı sağlamayı da amaçladıklarını dile getirdi.

Karşıya 80 kilometrelik karayoluyla bir saatte geçildiğini belirten Gültekin, şunları kaydetti:

"Feribot sayesinde şimdi kısa sürede karşıya geçilebilecek. Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeyiz. Burada dünya kuş türlerini barındıran gölümüz, göletlerimiz bulunmaktadır. Bazen sıcaklıklardan, bazen de insan hatalarından dolayı sazlık, orman yangınları, hatta tekne yangınları meydana gelmektedir. Biz de düşündük ki zaten suda bir teknemiz mevcut, suyumuz da zaten teknemizin altında mevcut. Ekstradan bir motor koyarak, itfaiye araçlarında bulunan yangın tertibatını da teknemize taktırdık. Feribotumuz, herhangi bir yangında 24 saat hizmete hazır."

Gültekin, gelecek günlerde geçiş ücretini belirleyeceklerini, Ramazan Bayramı sonrasında da resmi açılış yapacaklarını bildirdi.

Dalyan Kanalı'nda ilk feribot, 30 Mart'ta hizmete girmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dalyan Kanalı'na İkinci Arabalı Feribot - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement