Dalyan Kanalı'nda Cesedi Bulunan Genç Kız - Son Dakika
Yerel

Dalyan Kanalı'nda Cesedi Bulunan Genç Kız

Muğla'da, Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesine tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

27.06.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesine tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan Muğla Kadın Meclisleri Birliği ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, "Hepimiz Cansu Kaya'yız", "Kız kardeşimin hesabını soruyorum", "Cansu Kaya'nın hesabını soracağız, Özgecan yasası'nı çıkartacağız" şeklinde slogan attı.

Çeşitli dövizler taşıyan grup arasında, Cansu Kaya'nın ablası Burcu Kaya ile Muğla'da öldürülen bazı kadınların yakınları da yer aldı.

Muğla Kadın Meclisleri Birliği adına basın açıklamasını okuyan Neriman Gönen, kadınlara yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddetin artarak devam ettiğini öne sürdü.

Her gün bir başka kadının erkek şiddetinin hedefi olduğunu söyleyen Gönen, "Özgecanler, Sedefler, Ayşeler, Güldünyalar, Nevinler ve saymaya nefesimizin yetmeyeceği nicesi erkekler tarafından katedildi. Erkek şiddetine kurban verdiğimiz her bir kadınla yeniden ölüyoruz" dedi.

Birlik üyesi Nurten Saydam ise son 6 ayda Türkiye'de 145, Muğla'da son 20 günde ise 4 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından Recai Güreli Caddesi'ne yürüyen grup, tekrar meydana dönerek yürüyüşlerini sona erdirdi.

Cansu Kaya, kaybolduktan 2 gün sonra 16 Haziran'da Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuştu. Kaya'nın ölümüne ilişkin gözaltına alınan Poyraz Ç. ve Necati D. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dalyan Kanalı'nda Cesedi Bulunan Genç Kız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement