Ardahan'da 'Doğal Mucize' Olarak Nitelenen Atatürk Silueti Yine Görüldü - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da 'Doğal Mucize' Olarak Nitelenen Atatürk Silueti Yine Görüldü

Ardahan\'da \'Doğal Mucize\' Olarak Nitelenen Atatürk Silueti Yine Görüldü

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarında, 'doğal mucize' olarak nitelendirilen Atatürk'ün silueti yeniden görüldü.

15.06.2016 11:17  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarında, 'doğal mucize' olarak nitelendirilen Atatürk'ün silueti, yeniden görülmeye başlandı.

HER GÜN İZLENEBİLİYOR

Her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan doğal Atatürk silueti, havanın güneşli olması durumunda her gün 17.55-18.10 saatleri arasında Ata Mahallesi'nden izlenebiliyor. Havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Atatürk'ün Karadağ sırtlarındaki siluetini görmek için Damal ilçesine geliyorlar. Ata Mahallesi'nde oturan çocuklar ise her gün Atatürk'ün siluetini izlediklerini belirterek, "Bugün hava güneşli. Atatürk'ün siluetini görmekten sevinç ve mutluluk duyuyoruz. Bu mucizeyi kaçırmamak için oyunlarımızı da burada oynuyoruz. Bu bir mucize." diye konuştular.

Ardahan'da 'Doğal Mucize' Olarak Nitelenen Atatürk Silueti Yine Görüldü

Öte yandan Damal Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk'ün siluetini görmek isteyenler için 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri'nin 20'ncisi 10 Temmuz günü yapılacak.

Ardahan'da 'Doğal Mucize' Olarak Nitelenen Atatürk Silueti Yine Görüldü

SİLÜET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Atatürk silueti ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Bu nedenle 20 yıldan bu yana Damal ilçesinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan'da 'Doğal Mucize' Olarak Nitelenen Atatürk Silueti Yine Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement