Damar Cerrahisinin Duayenleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Damar Cerrahisinin Duayenleri Anıldı

Ankara Üniversitesince (AÜ), Türkiye'de damar cerrahisi alanında başarılı çalışmalara imza atan duayenleri anma programı düzenlendi.

15.06.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesince (AÜ), Türkiye'de damar cerrahisi alanında başarılı çalışmalara imza atan duayenleri anma programı düzenlendi.

AÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Periferik Damar Cerrahi Bilim Dalı tarafından, İbni Sina Hastanesinin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan AÜ Tıp Fakültesinin eski dekanı Prof. Dr. Semih Baskan, Türkiye'de damar cerrahisinin gelişim sürecini ve mesleki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Cumhuriyetin ilk tıp fakültesinin Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu anımsan Baskan, "Köklü kurumlar ancak, yetiştirdikleri değerlere sahip çıkmaları ve onları hatırlamalarıyla tarih sayfasında haklı bir yer alabilirler. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi de böyle bir organizasyon yaparak buna yakışan bir tutum ve davranış sergiliyor." dedi.

AÜ Tıp Fakültesi Periferik Damar Cerrahi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Bengisun da, damar cerrahisinin dünyada ve Türkiye'deki durumu hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de damar hastalıklarının cerrahi tedavisinin genellikle kalp damar cerrahları tarafından yapıldığını dile getiren Bengisun, "Ankara Üniversitesi içerisinde genel cerrahi anabilim dalında 2009 yılında Periferik Damar Cerrahisi Bilim Dalı kuruldu. Biz de hem damar cerrahisindeki çalışmalarıyla, yol göstericiliğiyle öne çıkmış, şu anda aramızda olmayan hocalarımızı yad etmek, hem de bilim dalımızın kuruluş sürecinde emek veren hocalarımızı anmak ve onlara şükran plaketi sunmak için toplandık." diye konuştu.

Bengisun, Türkiye'de damar cerrahisiyle ilgili pek çok alanda ilk gelişmenin bölümlerinde olduğunu söyledi.

Bilim dalının kurulması kolay bir süreç olmadığını belirten Bengisun, emeği geçenlere ve damar cerrahisinin gelişimine katkıda bulunan hekimlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, damar cerrahları Prof. Dr. Osman Akata, Prof. Dr. İbrahim Ceylan, Prof. Dr. Dikmen Arıbal, Prof. Dr. Altan Tüzüner, Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu, Prof. Dr. Erdal Anadol'a şükran plaketi takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Damar Cerrahisinin Duayenleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement