Damdan Düşen Çocuğun İmdadına Mehmetçik Yetişti - Son Dakika
Yerel

Damdan Düşen Çocuğun İmdadına Mehmetçik Yetişti

Damdan Düşen Çocuğun İmdadına Mehmetçik Yetişti

Bahçesaray ilçesinde damdan düşerek ağır yaralanan 5 yaşındaki çocuk, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı.

13.06.2014 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçesaray ilçesinde damdan düşerek ağır yaralanan çocuk, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Altındere Mahallesi'nde yaşayan 5 yaşındaki Nesiha Kandemir, üç katlı evlerinin damında oynadığı sırada dengesini kaybederek aşağı düştü.

Baba Yusuf Kandemir'in durumu sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine ambulansla Bahçesaray Devlet Hastanesine kaldırılan minik Nesiha, ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydıyla Van'a sevk edildi.

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Kandemir'in ambulansla sevkinin riskli olacağını saptayan doktorlar, Van'a helikopterle gönderilmesi için konuyu kaymakamlığa ve İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Gerekli yazışmalar sonrası alınan izinle Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığından sağlık personeli ile havalanan helikopter, ilçe merkezindeki boş bir tarlaya iniş yaptı.

Hastaneden ambulansla alınan minik Nesiha da helikopterin bulunduğu bölgeye getirilerek, sağlık ekipleri ve Mehmetçiğin yardımıyla helikoptere taşındı.

Kısa sürede havalanan helikopter ile Van'a ulaşan küçük Nesiha,  pistte bekletilen ambulansla özel bir hastanede tedavi altına alındı. Vücudunda çok sayıda kırık bulunan Kandemir'in, yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulduğu öğrenildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Damdan Düşen Çocuğun İmdadına Mehmetçik Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement