Damla Projesi Kapsamında 16 Ülkeden 40 Öğrenci Gümüşhane'yi Gezecek - Son Dakika
Yerel

Damla Projesi Kapsamında 16 Ülkeden 40 Öğrenci Gümüşhane'yi Gezecek

Damla Projesi Kapsamında 16 Ülkeden 40 Öğrenci Gümüşhane\'yi Gezecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Damla’ projesi kapsamında 16 farklı ülkeden Türkiye’de öğrenim gören 40 üniversite öğrencisi 23-30 Ekim tarihleri arasında Gümüşhane’yi ziyaret edecek.

14.10.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Damla' projesi kapsamında 16 farklı ülkeden Türkiye'de öğrenim gören 40 üniversite öğrencisi 23-30 Ekim tarihleri arasında Gümüşhane'yi ziyaret edecek.

Kelkit ilçesinde konaklayacak katılımcılar proje kapsamında 8 gün boyunca gönüllülük faaliyetleri ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.

Etkinlik nedeniyle Valilik Toplantı Salonunda Vali Yücel Yavuz başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan'ın programla ilgili yaptığı sunumla başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve ilgili kurum müdür ve temsilcileri katıldı.

Öğrencilerin yanısıra öğretmen ve proje görevlilerinin de katılacağı ziyarette toplam 45 kişi Kelkit ve Şiran ilçeleri ile merkez ilçede çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak, rehabilitasyon merkezleri, aile ziyaretleri gerçekleştirecek ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacak.

'Sosyal medyanın olumlu ve olumsuz etkileri' konulu bir de çalıştay düzenleyecek olan grup ayrıca kent genelinde belirlenen yerlerde ağaç dikim ve diğer sosyal aktivitelere katılacak.

"GELENEKLERİMİZDEKİ EV SAHİPLİĞİ VE MİSAFİRPERVERLİĞİN EN GÜZELİNİ MİSAFİRLERİMİZE GÖSTERECEĞİZ"

Toplantıda programın en ince ayrıntısına kadar detaylı olarak yapılmasını ve bir aksaklığa mahal verilmemesini isteyen Vali Yücel Yavuz, "Misafirlerimizi, Gümüşhane Belediyemizin, Kelkit Kaymakamlığımızın, Kelkit Belediyemizin ve ilgili tüm kurumlarımızın katkılarıyla ilimizde en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisinde olacağız. Öncelikle, bizim geleneğimizde ve özümüzde olan ev sahipliği ve misafirperverliğin en güzelini gelen misafirlerimize göstermek durumundayız" dedi.

Projenin Gümüşhane'nin hem gelenek ve göreneklerinin hem de tabii ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması anlamında iyi bir fırsat olacağını düşündüğünü ifade eden Vali Yavuz, "Tüm arkadaşlarımız, hem programın içeriği, hem de uygulanış biçimiyle ilgili, en ince ayrıntısına kadar detayları görüşüyorlar. Güzel bir hafta yaşanacağını düşünüyorum. Gümüşhane bu konuda her şeyiyle müsait" şeklinde konuştu.

Bu tür programların devamının da gelmesi yönünde çalışmaların bulunduğunu hatırlatan Vali Yavuz, "Bu tür etkinlikler, hem kaynaşma ve dayanışma, hem de birlik ve beraberliğin temini açısından çok büyük önem arz ediyor. Bu açıdan bu tür programları önemsiyoruz. Bu konuda, yerel basınımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da katkısı mutlaka olacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Damla Projesi Kapsamında 16 Ülkeden 40 Öğrenci Gümüşhane'yi Gezecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement