Dan, Kadir Has Üniversitesi'ne Akıllı Konum Belirleme Altyapısı - Son Dakika
Güncel

Dan, Kadir Has Üniversitesi'ne Akıllı Konum Belirleme Altyapısı

Vodafone'un inovasyon şirketi OKSİJEN, Kadir Has Üniversitesi'ne akıllı konum belirleme altyapısı kurdu.

08.05.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone'un inovasyon şirketi OKSİJEN, Kadir Has Üniversitesi'ne akıllı konum belirleme altyapısı kurdu.

Vodafone açıklamasına göre; OKSİJEN mühendisleri tarafından Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'ne yerleştirilen Beacon temassız Bluetooth cihazlarıyla, kampüs içinde yön ve konum belirlemeyi kolaylaştıran bir altyapı kuruldu.

Toplam 170 Beacon cihazının kullanıldığı altyapı sayesinde, mobil kullanıcılar kampüs içinde gitmek istedikleri noktaya kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek.

Beacon altyapısı ayrıca, öğrencilerin konum belirleme alanında yaptıkları Ar-Ge çalışmaları için tüm kampüsü kapsayan bir laboratuvar ortamı da sunacak. Buna göre kapalı alanda hassas konum belirlemeye yönelik algoritma çalışmaları, Vodafone Beacon altyapısı üzerinden yürütülecek.

Yeni Beacon altyapısı, Kadir Has Üniversitesi'nde günlük hayatı da önemli ölçüde kolaylaştıracak. Üniversite duyuruları ve günlük etkinlikler öğrencilere bu altyapı üzerinden iletilirken, karşılama mesajları, yoklamalar, kantin ve kafeterya alanlarında çeşitli promosyon ve yeni ürün bilgilendirmeleri için de Beacon altyapısından yararlanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, Kadir Has Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin üniversite-sanayi dayanışması alanında önemli bir adım olduğunu belirterek, sürdürdükleri inovasyon çalışmalarında akademi dünyasıyla iş birliği kurmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Bu kapsamda, Kadir Has Üniversitesi'yle bir süredir konum belirleme alanında algoritma çalışmaları gerçekleştirdiklerini aktaran Ekşioğlu, "Üniversite-sanayi dayanışmasına verdiğimiz önem doğrultusunda Kadir Has Üniversitesi'yle başlattığımız iş birliğinin uzun soluklu olmasını diliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise akıllı konum belirleme altyapısı Beacon ile hem öğrencilerin hem de akademik ekiplerinin bilgi ve araştırmalara daha hızlı ve kolay ulaşabileceğini dile getirdi.

Aydın, Kadir Has Üniversitesi'nin açılan laboratuvar ve uluslararası iş birlikleriyle global bir marka haline geldiğini belirterek, "Üniversite-sanayi iş birliğiyle öğrencilerimizin geleceğe en iyi biçimde yetişmiş bireyler olarak hazırlanmasını sağlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dan, Kadir Has Üniversitesi'ne Akıllı Konum Belirleme Altyapısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement