Danalı Kuzulu Yıl Sonu Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Danalı Kuzulu Yıl Sonu Etkinliği

Danalı Kuzulu Yıl Sonu Etkinliği

İnegöl'de okul yararına düzenlenen kermeste veliler tarafından bağışlanan birer dana ile koyun açık artırma usulü satıldı.

17.06.2014 02:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl ilçesinde bir okul yararına düzenlenen kermeste veliler tarafından okula bağışlanan birer dana ve koyun açık artırma usulü satıldı.

Kurşunlu İstiklal İlkokulu tarafından sene sonu eğlencesi ve kermesi düzenlendi. Kermese katılanlara 1 liradan satılan biletliler arasında hediye çekilişi yapıldı. Hediyeler ise okul velileri tarafından bağışlanan "mobilya, küçük ev aletleri, tekstil ürünleri, kırtasiye malzemeleri, yağ, un, şeker" gibi ürünlerden oluştu.

Bazı veliler ise dana, koyun ve kuzu bağışında bulundu. Dana ile koyun açık artırma usulü satılırken, kuzu ile diğer ürünler yapılan çekiliş sonucunda geceye katılanlara hediye edildi.

Minik öğrenciler hazırladıkları çalışmaları sahnelerken, mahalleli kadınlar tarafından oluşturulan koro konuklara mini konser verdi.

Bağışlanan dana, okul velisi Baki Ceylan tarafından bin 300 liraya satın alınırken, koyun için Çiğdem Şen 370 lira verdi. Kuzu ise yapılan çekiliş sonrası Zeliha Gökdemir'e çıktı. Kermes sonucunda 9 bin lira elde edildiği öğrenildi. Elde edilen gelirle okulun masrafları ile güvenlik sistemi kurulacağı belirtildi.

Okul Müdürü Şenay Altunsayar, yaptığı açıklamada, her sene yapılan yıl sonu etkinliğiyle kermesin bu yıl daha farklı geçtiğini söyledi.

Altunsayar, okulun ihtiyaçlarını karşılamak için düzenledikleri kermese öğrenci velileri tarafından okula dana, koyun ve kuzu bağışlandığını belirterek, "Velilerimiz kendi danalarını, kuzularını getirdiler. Sırf okula katlı olsun diye. Burada açık artırma usulü ile satacağız. Buradan da okulumuza gelir sağlamayı düşünüyoruz. Bu gelir ile de öğrencilerimize daha güzel bir eğitim öğretim ortamı oluşturma hedefindeyiz" dedi.

Okulda 108 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Altunsayar, şöyle konuştu:

"Kurşunlu'da velilerin okula eğitime bakış açısı çok hassas. Bizi kendilerinden görüyorlar. Ellerinde ne varsa yoksa tamamen buraya adeta dökme çabası içindeler. Yeter ki çocuklarımız daha iyi eğitim öğretim görsün diye. Ben herkesin bu velileri örnek alıp, okullarına sahip çıkmalarını, öğrencilerine destek olmalarını temenni ediyorum. 2 küçükbaş hayvanımız var. 1 tane de büyükbaş hayvanımız var. Zaten okulumuz 108 kişilik mevcudu olan bir okul. Onun dışında da velilerimiz buğday yetiştiriyorsa kendi unlarını getirdiler. Artık ellerinde ne varsa imkanları ölçüsünde gerçekten çok büyük destek oldular." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Danalı Kuzulu Yıl Sonu Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement