Danimarka Adalet Bakanı: Saldırgan MİT'in Elindeyken Kayıplara Karışmış - Son Dakika
Güncel

Danimarka Adalet Bakanı: Saldırgan MİT'in Elindeyken Kayıplara Karışmış

Danimarka Adalet Bakanı: Saldırgan MİT\'in Elindeyken Kayıplara Karışmış

Danimarka adalet Bakanı Mette Frederiksen, İslam karşıtı yazar Lars Hedegaard'a saldırıda bulunan ve İstanbul'da gözaltına alınan şüphelinin Türkiye'de serbest bırakılmasına dair Türk makamları tarafından kendilerine 12 sayfalık rapor verildiğini söyledi.

13.11.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka adalet Bakanı Mette Frederiksen, İslam karşıtı yazar Lars Hedegaard'a saldırıda bulunan ve İstanbul'da gözaltına alınan şüphelinin Türkiye'de serbest bırakılmasına dair Türk makamları tarafından kendilerine 12 sayfalık rapor verildiğini söyledi.

Bakanın konu ile ilgili açıklamaları Danimarka medyasında geniş yer buldu. Danimarka Adalet Bakanı Mette Frederiksen, Türkiye'de yakalanan B.H. adındaki saldırganın MİT'in elinde iken kayıplara karıştığı bilgisinin kendilerine sunulan raporda yer aldığını söyledi. Danimarka medyası, MİT'in elinde olan bir kişinin, Danimarka'nın iade talebine rağmen nasıl olup da kayıplara karıştığını sormaya başladı. Rapor üzerine harekete geçen Danimarka Adalet Bakanı Mette Frederiksen, Adalet komisyonuna verdiği bilgide, 3 Kasım tarihinde Türk makamlarına başvurarak yeniden bilgi istediğini söyledi. Mette Frederiksen, şöyle dedi:

"Maltepe cezaevi müdürü resmi olmayan açıklamasında kendisi ile MİT görevlisi arasında bir telefon konuşması geçtiğini ve 'MİT'in isteği üzerine saldırganın MİT'e teslim edildiğini' söyledi. Bu olayda tüm sorumluluk benimdir ve Türk makamlarından inandırıcı ve gerçeği yansıtan bir açıklama alıncaya kadar peşini bırakmayacağım."

Kopenhag'ın Frederiksberg semtindeki dairesinin girişinde 5 Şubat 2013 tarihinde 7.65 milimetrelik tabanca ile saldırıya uğrayan ve silahın tutukluk yapması nedeniyle saldırganla boğuşarak hayatta kalmayı başaran Lars Hedegaard, saldırganın kasıtlı bırakıldığı görüşünü yineledi. Hedegaard, İslam dini ve Müslümanlar'ın yanlışlarını eleştirdiği için, dini ağırlıklı olan Türk hükümetinin saldırganı kasıtlı olarak serbest bıraktığını iddia etti.

Muhalefet partileri de hükümet üzerindeki baskılarını arttırarak, Türkiye ile ilişkilerin tekrar gözden geçirilmesini ve Türkiye'nin yalan bilgiler vermesine tepki gösterilmesini istedi. Raporda, saldırganın Türkiye'de Maltepe cezaevinde tutuklu iken, MİT'e teslim edildiği ve daha sonra kayıplara karıştığı bilgisi Danimarka'da tepkiye neden oldu. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka Adalet Bakanı: Saldırgan MİT'in Elindeyken Kayıplara Karışmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement