Danimarka Başbakanı: Türkiye Krizi AB'ye Taşınmaz - Son Dakika
Güncel

Danimarka Başbakanı: Türkiye Krizi AB'ye Taşınmaz

Danimarka Başbakanı: Türkiye Krizi AB\'ye Taşınmaz

Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt, Türkiye konusunu bugünlerde AB'ye taşımanın abes olacağını söylerken, Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiğini de belirtti.

23.10.2014 22:41  Güncelleme: 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt, Türkiye konusunu bugünlerde AB'ye taşımanın abes olacağını söylerken, Türkiye'ye bir yaptırımın olması gerektiğini de belirtti.

"AB'YE TAŞIMAK ABES OLUR"

İslam karşıtı yazar Lars Hedegard'a saldırıda bulunan şahsın Türkiye'de serbest bırakılmasıyla başlayan tartışmaların içine çekilmek istenen Başbakan Schmidt'e gazeteciler tarafından, Türkiye'ye karşı yaptırımda bulunulması için konuyu AB'ye taşıyıp taşımayacağı soruldu. Schmidt, "Bugünlerde yapılan AB toplantılarının konusu Türkiye değil. Türkiye'nin zanlıyı serbest bırakmasının bir yaptırımı olmalı ama bu konuyu şimdi AB'ye taşımak abes olur"dedi.

"BİZ TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİNDEN YANAYIZ"

Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard'ın, Türkiye konusunun AB'de tartışılması gerektiği görüşüne katıldığını ancak konuyu şu aşamada AB'ye taşımayı düşünmediğini belirten Başbakan Schmidt "Konuyu sadece AB komisyonunda Türkiye'nin üyeliği ele alındığı zaman gündeme getirebiliriz. O zaman Türkiye'nin yanlış yolda ilerlediğine dikkat çekeriz. Biz her zaman Türkiye'nin AB'ye tam üye olması gerektiğini söyledik. Ama bunu söylerken tabi ki bir başka Türkiye'den bahsediyoruz, bugünkü Türkiye'den değil. Türkiye, hukuk politikasını kendi yönetiyor. Bir ülke, suçlu bir kişinin iadesini istiyorsa o kişinin talepte bulunan ülkeye iadesi gerekir, Türkiye bunu yapmamıştır" dedi.

Başbakan Schmidt bu açıklamaları ile, muhalefetteki Birlik Listesi ve aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin, "Türkiye'nin AB ile ilişkileri tam olarak kesilsin, Türkiye'deki büyükelçimiz ve 7 NATO askeri geri çekilsin, Türkiye NATO'dan atılsın" gibi taleplerine de cevap vermiş oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka Başbakanı: Türkiye Krizi AB'ye Taşınmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ali Ünal: AB sizin olsun zaten battiniz çirpiniyorsunuz, hálá Türkiye ile ugrasiyorsunuz, Türkiyenin AB ye ihtiyaci yokki Recep Tayyip Erdogan AB istiyor diye AB ye girecegiz diye Yapilmasi zor olanlari yapti. Su anda bizim size hiç ihtiyacimiz kalmadi. Siz kendinize bakin B A T T I N I Z. Bizim sizden istediklerimizi siz yerine getirdinizmi verdinizmi. ? 9 4 Yanıtla
  • necmiozata: TÜRK VE iSLAM DÜŞMANLARI; UZAKLARDAN HAVLAYIN ÇEMKRİN BAKALIMM. . DIŞ DÜŞMANIN AKIL MERKEZİ DAN i MAR KA (Yılanın başı)47. . 8 4 Yanıtla
  • matmaca: Bu kadına sorarım. Teröristbaşı Apo yu İTALYA saklarken ve bize teslim etmezken AB den attınız mı?Yine teröristbaşını YUNANİSTAN ülkesinde saklayıp bize teslim etmezken AB den attınız mı?Şimdi biz senin kafir yazarına saldıran adamı niye teslim edelim. Onu elçilik personelini kurtarmada TAKAS ta kullandık. Size teslim etmek zorunda değiliz. Sıkıysa kendin yakala. 9 3 Yanıtla
  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement