Danimarka'da Çalışan Türkler'in Oranı Yüzde 16 - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Çalışan Türkler'in Oranı Yüzde 16

Danimarka istatistik bürosu verilerine göre, 20-39 yaşlarındaki Türkler arasında erkeklerin sadece yüzde 13'ü kadınların yüzde 16'sı çalışıyor.

08.12.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka istatistik bürosu verilerine göre, 20-39 yaşlarındaki Türkler arasında erkeklerin sadece yüzde 13'ü kadınların yüzde 16'sı çalışıyor. Serbest meslek sahibi olanların oranı ise, yüzde 16.

Türkiye, Somali, Lübnan gibi ülkelerden gelen göçmen kadınların yüzde 47'sinin işsiz ve geçimini devletten aldığı yardımlarla sağlıyor. İstatistik dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 30-59 yaş arası batılı olmayan göçmenler arasında kadınların yüzde 47'si, erkeklerin ise, yüzde 42'si devletten aldığı yardımlarla geçiniyor. Danimarka'da doğup- yetişen göçmen gençler arasında çalışanların oranının yüzde 73.4 gibi yüksek bir orandayken, Avrupa dışından ülkeye sonradan gelen göçmenler arasında çalışanların oranı sadece yüzde 47.3 oldu. Çalışmayan göçmen kadınların büyük çoğunluğunu, Somalili, Lübnanlı ve Türk kadınların oluşturduğu belirtildi. Açıklanan rakamlara göre 20-39 yaş arasındaki Türkler'e bakıldığında erkeklerin sadece yüzde 13'ü kadınların ise yüzde 16'sı çalışıyor.

Danimarka uyum bakanı Manu Sareen, yaptığı basın açıklamasında, devletin, göçmenlerin topluma ve iş piyasasına uyumu için gerekli girişimlerde bulunmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Göçmenlerin hayatlarıyla ilgili sorumlulukları neredeyse devlet üstlenmiş. İstatistik bürosunun rakamları, göçmenlere çalışmaları topluma uyum sağlamaları için gerekli şartları öne sürmediğimizi gösteriyor. Göçmenler yaptığımız sosyal ve ekonomik reformlar nedeniyle çalışmadan para almaya alışmışlar."

İstatistik bürosunun 2014 rakamlarına göre, eğitimde ise düşük not alan gençlerin başında milliyetlerine göre Lübnanlı ve Türk çocukları geliyor. En iyi not alanların başında 6.6 ve 7.1 ile Vietnamlı erkek ve kızlar yer alırken, Türkler arasında erkek çocukları sadece 4.3 kız çocukları ise 4.6 ile en alt sırada yer alıyor. 1 Ocak 2014 tarihine göre ülke nüfusu 5 milyon 627 bin 235 olarak belirtilirken, göçmen nüfusu ise 476 bin 59. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Çalışan Türkler'in Oranı Yüzde 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement