Danimarka?da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Danimarka?da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

Danimarka?da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

Dha DIŞ HABER - Danimarka'da şehitleri anma töreni düzenlendi Danimarka'da başkent Kopenhag yakınlarındaki Ballerup şehri Türk Derneği tarafından şehitleri anma töreni düzenlendi.

21.09.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Danimarka'da şehitleri anma töreni düzenlendi

Danimarka'da başkent Kopenhag yakınlarındaki Ballerup şehri Türk Derneği tarafından şehitleri anma töreni düzenlendi. İnci düğün salonunda düzenlenen törene Büyükelçi Mehmet Dönmez de katıldı. Saygı duruşu, İstiklal marşı ve Kuran'ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende, Türk ordusu ve şehit cenazeleriyle ilgili bir video gösterisinde bulunuldu. Gösterinin ardından salondakiler 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attılar. Salonda, ev yemekleri ve tatlıların satışı yapıldı. Dernek Başkanı Tolgay Bozkurt, anma töreninde elde edilen tüm gelirin hiç kesintisiz Mehmetçik Vakfına bağışlanacağını söyledi. Ballerup Türk Derneği Camii İmamı Dr. İhsan Kara yönetiminde çevre şehirlerde görevli Diyanet İşleri Başkanlığı imamlarından oluşan bir heyet dulalar okudu.

Büyükelçi Mehmet Dönmez yaptığı konuşmada 'milletçe son dönemde zor günlerden geçiyor, büyük üzüntüler yaşıyoruz. Türkiye 30 yılı aşkın bir zamandan beri, PKK terörünün verdiği acılarla boğuşmaktadır. Aslında tarihimize baktığımız zaman ülkemizde, Anadolu'da Türk, Kürt her ırktan, mezhepten insanların yaşamış olduğunu, birbirleriyle kaynaştıklarını çok iyi biliyoruz. Yapılmak istenen şey açıkta, Türkiye'nin bütünlüğüne kast eden terör eylemidir. PKK terör örgütünün bu niteliği, Türkiye dahil tüm ülkeler arasında tanınmıştır tescil edilmiştir. Dolayısıyla Danimarka'da da mahkeme kararı ile tescil edilmiştir. Temmuz ayından bu yana ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve özellikle güney doğu Anadolu'da askerimize ve polisimize kamu görevlilerine, sağlık görevlilerine kısacası birçok alana yönelik haince saldırılar görüyoruz. Her rütbeden askerimiz, polisimiz şehit olmakta acılı ailelere her geçen gün yenileri eklenmektedir. Elbette büyük bir millet olan Türk milleti bunun da üstesinden gelecektir. Bugün burada andığımız şehitler bizim için kurtuluş savaşı, Çanakkale, Sarıkamış, Yemen'de şehit olarak tarihimize imza atmış şehitlerimizle eş değerdedir. Onlar son vatan parçamız Anadolu için canlarını vermiş aziz vatan evlatlarıdır. Türk halkı onları hiçbir zaman unutmayacak, hayırla, minnetle, şükranla yad edecektir. Şehitlerimizin aileleri ve Türk milletine sabırlar diliyorum' dedi.

Mehmet Dönmez, anma töreni vesilesi ile vatandaşlarımızın bayramlarını da kutlayarak Dernek yöneticileri ve anma töreninde emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükelçi Dönmez, DHA'ya yaptığı açıklamada, Danimarka makamlarıyla yaptığı görüşmede Türkiye'de artan PKK terörü ve Türk devletinin verdiği mücadele hakkında bilgi verdiğini belirterek 'Kendilerinden hassas olmalarını rica ettim. Ayrıca Danimarka'daki PKK yandaşlarına dikkat çekerek onlara karşı daha dikkatli olmalarını istedim' dedi. Tören birlikte yapılan dualarla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka?da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement