Danimarka'da Türklerin Yaşadığı Semtte Okul Kundaklandı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Türklerin Yaşadığı Semtte Okul Kundaklandı

Danimarka\'da Türklerin Yaşadığı Semtte Okul Kundaklandı

Danimarka'da çok sayıda Türk'ün yaşadığı Nesved şehrindeki Sjölundsskolen okulu atılan çok sayıda molotof ile kundaklandı.

25.08.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da çok sayıda Türk'ün yaşadığı Nesved şehrindeki Sjölundsskolen okulu atılan çok sayıda molotof ile kundaklandı. Bölge Emniyet Müdürlüğü, akşam saatlerinde meydana gelen saldırı sırasında binaya hem içeriden hem dışarıdan çok sayıda molotof atıldığını belirtti. Polis Kopenhag'da İslam İnanç Toplumu'na ait cami ve kültür binasına yapılan molotoflu saldırıya bir misilleme olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden Niels Denny Sörensen, yangının hızlı bir şekilde söndürüldüğünü belirterek : "Saldırının akşam saatlerinde olması, muhtemel can kaybını önledi. Yaptığımız ilk incelemeden anlaşılıyor ki, saldırganlar çok iyi hazırlanmış ve çok sayıda molotof hazırlamışlar. Binaya hem içeriden hem dışarıdan molotof atıldığına göre saldırganlar bir kişiden fazla ve binayı tamamen yakmayı hedeflemişler. Soruşturma ve teknik inceleme devam ediyor" dedi.

Sörensen, okulun güvenlik kameralarının da incelemeye alındığını belirterek, suçluları kısa sürede yakalamayı umut ettiklerini çevre halkından da yardım beklediklerini söyledi. Saldırının okul yönetimine kızan öğrenciler tarafından da yapılmış olabileceği belirtildi. Okulda eğitime ara verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Türklerin Yaşadığı Semtte Okul Kundaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement