Danimarkalı Bilim Adamları Bodrum'da - Son Dakika
Güncel

Danimarkalı Bilim Adamları Bodrum'da

Güney Danimarka Üniversitesi Halikarnassos Kürsüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Paul Pedersen ve Dr. John Lund, Akademia Vakfı'nın davetlisi olarak Bodrum'a geldi.

10.01.2017 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Danimarka Üniversitesi Halikarnassos Kürsüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Paul Pedersen ve Dr. John Lund, Akademia Vakfı'nın davetlisi olarak Bodrum'a geldi.

Bodrum'da bulunan ve dünyanın 7 harikasından biri sayılan Karya Satrabı Kral Mausolos'un anıt mezarının (Halikarnas Mozolesi) 1960'larda başlatılan kazılarını yürüten Danimarkalı bilim adamları, Akademia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kartal ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Paul Pedersen, yaklaşık 60 yıl önce Bodrum'da Karya uygarlığının başkenti Halikarnassos'ta yürüttükleri kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Akademia Vakfı'nın başlatmış olduğu Uluslararası Mausoleum Projesi'ne de destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal da Bodrum'un tanıtımına katkı sunmak amacıyla oluşturdukları bu projeyi Bodrum Belediyesinin de destekleriyle hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Mayıs ayında Mausoleum için uluslararası çapta bir çalıştay düzenlemeyi planladıklarını belirten Kartal, geçmiş dönemlerde Mausoleum kazılarını yürütmüş bilim adamları Bodrum'a davet ederek düzenlenecek çalıştayla ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını ve çalıştay programını oluşturacaklarını kaydetti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'un tanıtımı için yapılan ve Bodrum'un geleceğine ışık tutacak projede çalışmalara elinden gelen desteği sunmaya her zaman hazır olduğunu ifade etti.

Kocadon, "Tüm insanların dünya miraslarını görebilmesi için onları yaşatmamız lazım. Bu proje beni çok mutlu etti. Bodrum Belediye Başkanı olarak bu güzel çalışmanın yanında olmaktan her zaman gurur duyacağım. Bodrum'un geleceği için bu tür projeler şart. Bodrum'da yeni bir heyecan yaratmamız lazım." dedi.

Ziyarette Prof. Dr. Paul Pedersen, Death and Burial in Karia (Karia'da Ölüm ve Defin) adlı kitabı da Başkan Mehmet Kocadon'a hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarkalı Bilim Adamları Bodrum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement