Danimarkalı Zanlının Türkiye'de Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Danimarkalı Zanlının Türkiye'de Serbest Bırakılması

Türkiye'nin Danimarka Büyükelçisi Dönmez, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve Danimarka Dış İlişkiler Komisyonu'nda alınan kararlar iletildi.

24.10.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez, iadesi istenen Lübnan asıllı Danimarka vatandaşı Basil Hassan'ın serbest bırakılmasıyla ilgili üçüncü kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard ile görüşen Dönmez'e görüşmede, Türkiye'den ek bilgi beklendiği iletildi.

Bakan Lidegaard, görüşmeden sonra parlamentoda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye mesajlarını güçlü bir şekilde ilettiklerini ve Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu'nda alınan karar doğrultusunda konuyu AB Komisyonu'na götürmeye hazır olduklarını bildirdi.

Danimarka vatandaşı olan zanlının serbest bırakılması konusundaki tavırlarının net olduğunu ve Türkiye'den beklentilerinin sürdüğü vurgulayan Lidegaard, Büyükelçi Dönmez'in konuya nazik bir şekilde yaklaşmasını olumlu bulduklarını belirterek, "Türk Büyükelçisine, Türkiye'den olayla ilgili bütün bilgileri aktarmasını beklediğimizi söyledim. Böylece neler olduğunu anlayabilir ve iki ülke arasındaki iyi ilişkileri tekrar kurabiliriz" dedi.

Kopenhag Büyükelçisi Dönmez  görüşmenin kısa, ancak olumlu geçtiğini belirtirken Danimarka basını, Lidegaard'ın beklendiği gibi ağır bir mesajı dostça bir tonda ilettiği yorumunu yaptı. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarkalı Zanlının Türkiye'de Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement