Danıştay'ın Galataport Kararı - Son Dakika
Güncel

Danıştay'ın Galataport Kararı

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Hacıalioğlu: "Nihai gerekçeli karar verilmiş değil ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

14.10.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu'nun Galataport kararına ilişkin "Nihai gerekçeli karar verilmiş değil ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nin yaptığı planların ve idari tasarrufun uygulamasını durdurmuş durumda. İptal süreci devam ediyor" dedi.

Hacıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galataport'la ilgili Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nin yaptığı plana ilişkin dava açtıklarını söyledi.

Danıştay'ın taleplerini reddettiğini belirten Hacıalioğlu, mahkemenin özetle, "Burada zaten bir liman var. Yapılan bu çalışma da yine liman fonksiyonludur. Yapılacak inşaatların projelendirme aşamasında odalar yine dava açar ve o zaman bunlar görüşülür" dediğini kaydetti.

Hacıalioğlu, bunun üzerine bu kararı bir üst mahkeme olan Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu'na taşıdıklarını anlatarak, "İtirazda bulunduk. Üst mahkeme de 'Danıştay'ın aldığı kararın hukuki gerekçeleri olmadığı' gerekçesiyle kararı bozdu ve dedi ki 'yeni bir bilirkişi incelemesi yapılıncaya kadar davacıların talepleri doğrudur'. Dolayısıyla alt mahkemenin bilirkişi incelemesi yaptırıp, davayı yeniden görüşmesi söz konusudur. O aşamaya kadar da herhangi bir uygulamanın yapılmaması gerekir" diye konuştu.

Davanın devam ettiğini dile getiren Hacıalioğlu, "Nihai gerekçeli karar verilmiş değil ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nin yaptığı planların ve idari tasarrufun uygulamasını durdurmuş durumda. İptal süreci devam ediyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danıştay'ın Galataport Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement