Danone'de Bursa'nın Zaferi - Son Dakika
Spor

Danone'de Bursa'nın Zaferi

Danone\'de Bursa\'nın Zaferi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Emirhan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde 4 gün süren Okul Sporları Küçük Erkekler Danone Futbol Turnuvası'nın finalinde İstanbul Kadıköy M. Akkutlu Ortaokulu’nu zorlu bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup etmeyi başaran Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, Danone Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

18.04.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Emirhan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde 4 gün süren Okul Sporları Küçük Erkekler Danone Futbol Turnuvası'nın finalinde İstanbul Kadıköy M. Akkutlu Ortaokulu'nu zorlu bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup etmeyi başaran Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu, Danone Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Turnuvada Bursa İnegöl M. Muzaffer Samda Ortaokulu'nu 3-1 mağlup eden Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu ile geçen yılın şampiyonu İstanbul Sultanbeyli H. A.Yücel Ortaokulu'nu aynı sonuçla mağlup eden İstanbul Kadıköy M. Akkutlu Ortaokulu finalde karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikasında Anıl'ın golüyle 1-0 öne geçen Bursa temsilcisi Bahtiyar ve Volkan'ın ayağından yediği gollerle ilk yarıyı 2-1 yenik kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısında İstanbul temsilcisinin defanstaki kademe hatalarını affetmeyen Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu Emir ve Eren'in attığı gollerle karşılaşmayı 3-2 kazanarak Danone Turnuvası'nın şampiyonu oldu. Bursa Rahmiye Malcıoğlu Ortaokulu Türkiye'yi Brezilya'da yapılacak olan Danone Uluslar Kupasında temsil edecek. Final maçından önce oynanan 3-4.lük maçında İstanbul Sultanbeyli H. A.Yücel Ortaokulu'nu Ahmet ve Furkan'ın golleriyle 2-0 yenen Bursa İnegöl M. Muzaffer Samda ortaokulu Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhan Hacıcaferoğlu yaptığı konuşmada, "2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Danone Okullararası Futbol Şampiyonası bugün sona erdi. Ben, 96 takım yaklaşık bin 200 sporcuyu ayrı ayrı tebrik ediyorum. Katılım önemliydi. Geleceğin yıldızlarının burada olması bizi son derece mutlu etti. Çocuklarımızın karakterli bir futbolcu olması bu yaş grubunda temelini alıyorlar. Onları eğitin hocaları öğretmenleri çok teşekkür ediyoruz. Danone firması sosyal sorumluluk algısı içerisinde göstermiş olduğu sponsorluktan dolayı da çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra da bu tür organizasyonlarda sosyal sorumluluk bilincinde olan firmaların sayısı da artar" dedi.

Danone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Adnan Çavuş ise, "Projenin en önemli amacı çocuklarımıza yenmeyi, yenilmeyi öğretmek. Sporun faydaları konusunda onları özendirerek bu sürece sokup teşvik etmek ve sporculara yeni arkadaşlar kazandıracak ortam hazırlamak gibi hedeflerimiz var. Burada en önem verdiğimiz şey Türkiye'nin 81 ilinden gelen çocuklarımızın burada buluşturmak. Birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak. Spor yapmak. Bunun sonunda da başarılı olan çocuklarımızı da her yıl düzenlenen Danone Uluslar Kupası organizasyonuna götürüyoruz. Bu yıl da inşallah çocuklarımız Brezilya'da düzenlenecek Uluslar Kupası Dünya Şampiyonası'na gidecekler. Burada 45 ülkeden gelen çocuklarla bir arada olacaklar. Yeni arkadaşlıklar edinecekler. Sonuçta kazanıp kazanmamaları önemli değil. Ülkemizi çok güzel bir şekilde temsil ederek geri dönecekler. Projeyi daha da genişleterek önümüzde ki dönemde de sürdürmek istiyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Danone'de Bursa'nın Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kadir: Bu turnovalar çok güzel ama okullar arası olması gerekiyor iyi arştırılması gerekiyor ligte büyük takımların alt yapıçocuklarını bir okulda toplayıp okul futbol takımı gibi gösterip bu tür iyi niyetli organizasyonları kandırıyorlar normal gariban okul çocukları gerçek güçlerini gösteremiyorlar burdan ilgili duyarlı insanlara sesleniyorum iyi araştırılması gerekiyor bir bu kalmamıştı şikeye bulaşmamış buda oldu sonunda... 2 0 Yanıtla

Advertisement