Dans Pistinden Halter Podyumuna - Son Dakika
Spor

Dans Pistinden Halter Podyumuna

Dans Pistinden Halter Podyumuna

Avrupa Halter Şampiyonası'nda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazan Gökhan Kılıç, daha önce dans sporuyla uğraştığını, daha sonra ise halterle ilgilenmeye başladığını söyledi.

27.10.2014 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da oturduğu sırada dansla tanıştığını anlatan Gökhan, ''8-9 yaşlarında bizim oturduğumuz kısımlarda öğrenci yurtları vardı. Dışarıda oynarken, beni üniversiteye götürdüler. Bana ilk önce salon dansları öğretmeye çalıştılar. Sadece okula gidiyordum. Boyum kısaydı. bu nedenle olmuyordu. Başkalarıyla tanıştım, onlar da bana serbest dans öğretmek istediler. Epey zaman geçmişti ve yaşım 15 oldu. Gruplar arasında yarışmalara katıldım'' dedi.

16 yaşından sonra fizik kurallarına aykırı hareketler yapmaya başladığını belirten Gökhan, şöyle devam etti:

''Sınırları zorlarken gücüm yetmemeye başladı. 16 yaşında halter salonuna girdim. Giriş amacım sadece bileklerimi güçlendirmekti. Gittiğim gün Halil Mutlu'nun hocası İbrahim Elmalı elimden tuttu. İbrahim hoca, 'Sen ikinci Halil Mutlu olabilirsin' dedi. Bana o gün halteri sevdirdi ve kendimi halterde buldum. 2005 senesinden bu yana halterle ilgileniyorum. Dansla uğraşmam daha az sakatlık riski yaşmama neden oluyor. Diğer arkadaşlara göre yüzde 10 daha az sakatlanıyorum. Vücudum çok esnek olduğu için sakatlık riski tamamen sıfıra iniyor. Gösterilen hareketi vücut bir kere de kapabiliyor. Bu şekilde haltere çok yararı oldu diyebilirim.''

Umduğunun üstüne çıktı

Gökhan Kılıç, Avrupa Şampiyonası öncesinde bir madalya umut ettiğini belirterek, ''Biz bir madalya umut ediyorduk. Yaşım çok genç ve büyükler yarışmasında tecrübe olarak ikinci kez yarıştım. İkincilik bizim için şaşırtıcı oldu. Çalışmalarımızın neticesini almış olduk'' diye konuştu.

Federasyon başkanının kendisine her türlü imkanı sağladığını anlatan Gökhan, ''Hepsine teşekkür ediyorum. Birbirimize inandık. Takım ruhu denilen şeyi bu kamplarda öğrendim. 23 yaşındayım. Büyüklerdeki ikinci yarışmam. Sadece üçüncülük yeter diyorduk, ama Avrupa Şampiyonu ve ikinci oldum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Dans Pistinden Halter Podyumuna - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.


Advertisement